Drukāt

Decembrī pašvaldības policija reģistrējusi 113 notikumus

.

ZIO PAVALDBAS POLICIJA2020. gada decembrī pašvaldības policija reģistrējusi 113 notikumus.

8. decembrī saņemta informācija no daudzdzīvokļu mājas kaimiņiem, ka vairākas dienas nav redzējuši kaimiņieni cienījamā vecumā. Notikuma vietā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki atvēra dzīvokļa durvis, bet Neatliekamā medicīniskā palīdzība konstatēja personas nāvi. Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess.

10. decembrī saņemts izsaukums uz ugunsgrēku Carnikavā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg jaunbūve un sniegts atbalsts VUGD un nodrošināta sabiedriskā kārtība. Par iespējamo ļaunprātīgo dedzināšanas faktu uzsākts kriminālprocess.

11. decembra rītā saņemts izsaukums uz Kalngali, jo veiklā “Elvi” notikusi ielaušanās un zādzība. Notikuma vietā nodrošināta sabiedriskā kārtība un sagaidīta Valsts policija (VP), kura par minēto faktu uzsāka kriminālprocesu.

24. decembrī saņemts izsaukums, jo Carnikavā uz O. Vācieša ielas automašīna ieslīdēja grāvī. Cietušo nav.

30. decembrī saņemts izsaukums uz Garciema pludmali, pa kuru braukā krosa motocikli. To vadītāji noskaidroti un saukti pie administratīvās atbildības, piemērojot naudas sodus.

Kalngalē daudzdzīvokļu ēkas pagalmā, veicot preventīvus pasākumus, izdevies likvidēt ceļu satiksmei nederīgu transportlīdzekļu novietni.

Divas personas sodītas par to, ka diennakts tumšajā laikā pārvietojas pa neapgaismotu ceļu bez atstarojošas vestes vai apģērba ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Pašvaldības policija papildus saviem tiešajiem pienākumiem veic arī personu kontroli, kuras atgriezušās no citām valstīm un iesniegušas “Covidpass” anketas.

No 30. decembra līdz 4. janvārim un no 8. līdz 10. janvārim plkst. 22.00 līdz 5.00 Carnikavas pašvaldības policija sadarbībā ar VP un Zemessardzi rīkoja reidus par valstī noteikto Covid-19 infekcijas izplatības ierobežojumu komandatstundu. Konstatēti četri komandatstundu pārkāpumi, par kuriem personām piemēroti naudas sodi. Pašvaldības policija veiks reidus komandantstundas laikā līdz 25. janvārim naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu.

Pašvaldības policijas darbinieki regulāri veic pārbaudes tirdzniecības vietās par sejas aizsargmasku lietošanu. Konstatējot pārkāpumu vienai personai, piemērots naudas sods.
Share on Facebook Tweet