Drukāt

Maijā un jūnija sākumā pašvaldības policija reģistrējusi 195 notikumus

.

ZIO PAVALDBAS POLICIJAŠā gada maijā un jūnija sākumā pašvaldības policija reģistrējusi 195 notikumus.
 
1. maijā persona pastaigājās ar trīs suņiem bez pavadas publiskā vietā un tie uzbruka citām personām un sunim, apdraudot veselību un dzīvību. Uzsākts administratīvais process un persona saukta pie administratīvās atbildības.
 
12. maijā Siguļos aizturēta persona, kas alkohola reibumā, vadot transporta līdzekli, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu un sabojāja īpašumu. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija. Tāpat tika aizturēta persona, kas veica netiklas darbības Kalngales pludmalē. Persona nogādāta Valsts policijā.
 
15. maijā saņemts izsaukums par aizdomīgu personu. Notikuma vietā noskaidrots, ka personai ir garīgās veselības problēmas, tādēļ kopā ar Neatliekamo medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) persona nogādāta specializētā medicīnas iestādē.
 
21. maijā saņemts izsaukums, jo dzelzceļa posmā starp Carnikavu un Garupi vilciens notriecis sievieti, kura notikuma vietā mirusi. Uzsākts kriminālprocess apstākļu noskaidrošanai.
 
24. maijā pie Dzirnezera atrasts sprādzienbīstams priekšmets. Uz notikuma vietu izsaukti sapieri, kuri minēto priekšmetu neitralizēja.
 
27. maijā aizturēta persona, kas nodarbojās ar nelikumīgu zvejniecību Langas upē. Tīkls tika izvilkts no upes un noskaidrota aizturētā personība. Sagatavots materiāls lietvedības uzsākšanai un personas saukšanai pie atbildības.
 
1. jūnijā veikts kopīgs reids ar Dabas aizsardzības pārvaldi par MK 204. noteikumu ievērošanu un informatīvo zīmju uzstādīšanu dabas parkā “Piejūra” pie Ummja ezera. Tāpat uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – viens par to, ka mopēda vadītājs pārvietojās pa gājēju un velosipēdistu tiltu pāri Gaujai, otrs par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, jo divi mazgadīgi bērni pēc plkst. 22.00 atradās nepiederošas, iereibušas personas uzraudzībā.
 
5. jūnijā Salūtā izcēlies konflikts starp suņiem, kuri nebija pie pavadām, viens suns gāja bojā. Uzsākta pārbaude un informācija pārsūtīta Pārtikas un veterinārajam dienestam izskatīšanai pēc piekritības.
 
7. jūnijā, apsekojot dabas parku “Piejūra” Ummja ezerā, konstatēts nelikumīgs zvejas rīks – tīkls. Tas izņemts.
 
8. jūnijā, apsekojot Carnikavas novadu, atrasts mopēds “Vespa Piaggio.” Noskaidrots, ka mopēds ir zagts un izsludināts meklēšanā. Informācija nodota Valsts policijai kriminālprocesuālo darbību veikšanai.

! Informējam, ka par pārkāpumiem dabas parkā “Piejūra” paredzēta atbildība līdz 1000 eiro, kā arī atgādinām, ka no 1. jūnija līdz 15. augustam aizliegts peldēties vai nodarboties ar aktīvo ūdens atpūtu Ummja ezerā.

Share on Facebook Tweet