Carnikavas pamatskola atgriezusies skolu reitingu tabulā un ierindojas 42. vietā

.

Pamatskola 800Ata Kronvalda fonds trešdien, 4. jūlijā, publiskojis jaunāko Latvijas skolu reitingu, un tajā mazo skolu novērtējumā atgriezusies Carnikavas pamatskola, kas kopumā no 67 skolām ierindojas 42. vietā.

Latvijas skolu reitingā izglītības iestādes iedala pēc izglītojamo skaita „lielajās skolās”, kur vidusskolēnu skaits ir lielāks par 100, un „mazajās skolās”, kur vidusskolēnu skaits ir mazāks par 100 skolēniem. Lielo skolu topā būtiskas izmaiņas nav – līderos aizvien ir valsts ģimnāzijas. Savukārt Carnikavas pamatskolai atgriešanās mazo skolu reitingu tabulā ir nozīmīgs solis uz priekšu, jo pērn Carnikavas pamatskola novērtējumā neiekļuva.
 
Latvijas skolu reitings tiek veidots, balstoties uz skolēnu konkrētajā mācību gadā gūtajiem rezultātiem atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātnisko darbu konferencē.
 
Novērtējumu veic 1993. gadā dibinātais Ata Kronvalda fonds, kas ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Ar savu darbību fonds vēlas palīdzēt valstij un sabiedrībai izaudzināt talantīgos skolēnus, kas nākotnē būs valsts intelektuālais balsts.
Share on Facebook Tweet