Rakstos

Drukāt

Aicina pieteikties Advokatūras dienu bezmaksas konsultācijai sasāpējušu ģimenes jautājumu risināšanai

.

Advokaturas dienas 2016Atzīmējot Latvijas advokatūras 95.jubileju, no 14. līdz 18. martam 130 zvērināti advokāti Advokatūras dienās iedzīvotājiem sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas visā Latvijā. Latvijas Zvērinātu advokātu padome ir publiskojusi sarakstu ar konsultāciju sniedzējiem un aicina iedzīvotājus pieteikties jau tagad.
 
"Visbiežāk cilvēki pie advokātiem vēršas ar sasāpējušām ģimenes problēmām, tāpēc šogad par Advokatūras dienu vadmotīvu izvēlētas "Ģimenes tiesības". Laulību šķiršanas, laulāto mantiskās attiecības, bērnu aprūpes un saskarsmes jautājumi ir vien dažas no jomām, kurās interesenti varēs saņemt bezmaksas padomu," piedalīties aicina zvērināta advokāte Tatjana Rancāne. "Advokatūras dienas kļuvušas par stabilu nozares tradīciju – gan konsultāciju saņēmēju, gan sniedzēju skaits sešu gadu laikā teju divkāršojies, šogad sasniedzot lielāko advokātu iesaisti un plašāko Latvijas pārklājumu."
 
Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs 130 zvērināti advokāti un viņu palīgi. Visvairāk zvērinātu advokātu būs Rīgā, kā arī bezmaksas konsultācijas nodrošinās 21 pilsētā. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kam līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību samaksas vai citu ierobežojumu dēļ.
"Naudas trūkums, aizbildinājums "nav steidzami" un bailes uzdrošināties ir galvenie iemesli, kādēļ cilvēki nereti nemēģina risināt problēmas, kas ar laiku sāk radīt citas raizes. Bezmaksas konsultāciju mērķis ir iedrošināt klientus spert pirmo soli un palīdzēt iezīmēt turpmāko rīcības ceļu, kas nereti izrādās vienkāršāks nekā gaidīts. Piemēram, iedzīvotāji nezina, ka bieži vien problēmu iespējams atrisināt bez tiesāšanās," stāsta zvērināta advokāte Dana Rone.
 
Mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā "Bezmaksas juridiskā palīdzība – 14. līdz 18.marts" ir pieejams saraksts ar to zvērināto advokātu kontaktinformāciju, kas Advokatūras dienās sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas. Interesenti aicināti ar izvēlēto zvērināto advokātu sazināties individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Ņemot vērā, ka konsultāciju laiks ir ierobežots, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Gadījumā, ja nevar ierasties, lūdz atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.
 
"Arvien vairāk advokātu bezmaksas konsultācijas ievieš savā ikdienas darbā, lai nodrošinātu palīdzību iedzīvotājiem visa gada garumā. Jo, kā atzīst paši advokāti, bezmaksas konsultāciju sniegšana dod ne vien gandarījumu, bet arī jaunu pieredzi un ceļ profesionalitāti. Tas ir izaicinājums gluži kā eksāmenā – līdz pat pēdējam brīdim nav zināms, kādu biļetes jautājumu izvilks, jo Advokatūras dienās klientu raizes mēdz negaidīti atšķirties no ikdienā risinātā," advokātu motivāciju skaidro zvērināta advokāte Tatjana Rancāne.
 
Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija 2010. gadā iedibināja ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot tai praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas likumiem.
 
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija ir neatkarīga Latvijas zvērinātu advokātu profesionāla korporācija, kas apvieno visus Latvijā praktizējošos zvērinātus advokātus. Tā ir viena no senākajām profesionālajām organizācijām Latvijā. Kolēģija šogad atzīmē 95. darbības gadu, kopš brīža, kad 1921. gada 19. martā pirmo reizi tika sasaukta zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā ievēlēja Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un tās priekšsēdētāju Gustavu Zemgalu – vēlāko valsts prezidentu. Arī prezidenti Jānis Čakste un Alberts Kviesis ir bijuši zvērināti advokāti. Advokatūra ir tiesiskas valsts justīcijas neatņemama sastāvdaļa. Uzziņai: www.advokatura.lv.
 
Elīna Kalniņa
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas
Komunikācijas konsultante
E-pasts:
Tālr. 22018527
Share on Facebook Tweet