Rakstos

Drukāt

Tuvojoties pavasarim, atrasties uz ledus ir bīstami!

.

Ziema 16012017 71 80Pašvaldības policija atgādina, ka, tuvojoties pavasarim, atrasties uz ledus virs ūdenstilpēm ir ļoti bīstami. Pavasarī, kad ledus kļūst trausls, vietām tas ir ļoti plāns, un tajā var viegli ielūst.

Plānāks ledus ir vietās, kur ūdenskrātuvēs ietek siltāks rūpnieciski izmantots ūdens, upju grīvās un sašaurinājumos, kuģošanas ceļos, zem tiltiem, zvejnieku izcirsto āliņģu vietās. Ledus izturību mazina arī iesalušas niedres, krūmi vai citi priekšmeti.

Aicinām cilvēkus pievērst uzmanību, ja uz ledus atrodas bērni un pusaudži. Ir svarīgi viņus brīdināt par atrašanās uz ledus bīstamību. Iesakām vecākiem ar bērniem mājās pārrunāt to, cik bīstamas ir rotaļas uz ledus un cik bēdīgas sekas var būt pārdrošībai.
 
Ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet glābšanas dienestam pa diennakts tālruni 112 vai Carnikavas novada pašvaldības policijai 22006686. Centieties pēc iespējas precīzāk norādīt negadījuma vietu un tuvākos piebraukšanas ceļus.

 

Carnikavas novada pašvaldības policija
Share on Facebook Tweet