Rakstos

Drukāt

Jūnijā aicina bērnus uz “zaļo” nodarbību ciklu Carnikavā

.

EventFB ZalasUsas 80018., 19. un 20.jūnijā biedrība “Nākotnes iela” sadarbībā ar Rīgas Dabaszinību skolu, zaļā dzīvesveida organizāciju "homo ecos:" un Dabas aizsardzības pārvaldi aicina 7– 10 gadu vecus Carnikavas novada bērnus piedalīties aizraujošu nodarbību ciklā "Zaļās ūsas un citi nieki, kas nav lieki".

Nodarbību mērķis ir rosināt bērnus izzināt ar ekoloģiju saistītus procesus, vērot apkārtējo vidi, kā arī praktiski darboties, radot kaut ko lietderīgu no materiāliem, ko ikdienā izmetam kā nederīgus. Nodarbības 18–20.jūnijā notiks Carnikavas pamatskolā un tās apkārtnē, katru dienu paredzētas rīta un pēcpusdienas nodarbības, kā arī pusdienošana starp nodarbībām.

18. jūnijā ar bērniem nodarbosies Elīna Pekšēna no Rīgas Dabaszinību skolas un biedrības "homoecos:", parādot, kā dažādām lietām piešķirt otru dzīvi: tiks veidota piknika kaste, bišu vaska drāniņas maizīšu ietīšanai, auduma maisiņi, spilventiņi ērtākai sēdēšanai zālē. Nodarbībās “uzpucēs” burciņas vasaras kokteiļu baudīšanai, katrs varēs izgatavot sev eco salmiņu sulai, kas turklāt neizmirkst, kā arī tiks veikti citi darbiņi.

19. jūnijā Aija Balandiņa no Dabas Aizsardzības pārvaldes āra nodarbībā stāstīs par bioloģisko daudzveidību. Kopā tiks pētītas dzīvās radības kanāla ūdenī pie Carnikavas pamatskolas, kā arī spēlētas dažādas vides izziņas spēles.

20. jūnijā dalībnieki kopā ar Aiju Balandiņu dosies izglītojošā pārgājienā uz jūru, savukārt pēcpusdienā būs radoša darbošanās ar pārgājiena laikā pašu savāktajiem materiāliem.

Priekš nodarbībām 18. jūnijā līdzi jāņem kartona kaste (kurpju kaste vai lielāka), auduma atgriezums (ja ir), veci T-krekli, divas burciņas ar vākiem, krāsaina PET pudele, zīmuļi vai krītiņi (pēc izvēles), šķēres un otiņas.

Pieteikties nodarbībām var līdz 8. jūnijam ŠEIT. Dalības maksa ir 10 eiro dienā, maksā iekļautas siltas pusdienas. Vairāk informācijas pa tālruni 29420453.

A. Deniņa

Share on Facebook Tweet