Rakstos

Drukāt

Risinās situāciju ar gājēju pāreju Lilastes stacijā

.

Lilaste vilciens 8006.augustā Carnikava novada pašvaldības pārstāvji kopā ar Lilastes iedzīvotājiem tikās ar AS „Latvijas dzelzceļš", lai risinātu situāciju saistībā ar novadnieku neapmierinātību par vairākiem jautājumiem.
 
Lilastes iedzīvotāji savā vēstulē Carnikavas novada domei, AS „Latvijas dzelzceļš" un Satiksmes ministram norāda uz vairākām nepilnībām saistībā ar AS „Latvijas dzelzceļš" apkalpošanu Lilastes stacijā.
 
„Ļoti bieži uz rezerves sliedēm stacijas priekšā tiek novietota kilometru un vairāk gara tukšu vagonu, cisternu vai platformu rinda, neatstājot brīvu vietu cilvēku pārejai pār sliežu ceļiem un piekļuvei stacijas ēkai. Mēs esam spiesti vai nu rāpties pa vagonu apakšu, vai meklēt garu garos apkārtceļus, lai nokļūtu stacijā," vēstulē norāda Lilastes iedzīvotāji.
 
Tāpat vēstulē ir minēts, ka stacijas peroni ir neapmierinošā stāvoklī, to apgaismojums ir nepietiekams diennakts tumšajā laikā, kā arī vilcienu kavēšanās vai „izkrišanas" gadījumos parasti informācija netiek sniegta.
 
Lilaste sapulce 800
 
Satiekoties visu iesaistīto pušu pārstāvjiem, notika mutiska vienošanās, ka pār dzelzceļa sliedēm Lilastes stacijā tiks būvēta gājēju pāreja, kā arī risināti jautājumi saistībā ar stacijā stāvošo vilcienu sastāva atkabināšanu, lai tie netraucētu iedzīvotāju pārkļūšanai pār sliedēm jaunizveidotajā gājēju pārejā.
 
Precīzāka informācija par šīs tikšanās secinājumiem un tālāko rīcību sekos tuvāko nedēļu laikā.
Share on Facebook Tweet