Rakstos

Drukāt

Atkritumu šķirošana palīdz ietaupīt

.

Atkritumu cehs 500Atkritumu apsaimniekotājs SIA "Vides pakalpojumu grupa" aicina iedzīvotājus padomāt par atkritumu šķirošanu un pieteikties dalīti vākto atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumam, kas ir bez maksas.
Pagājušā gada augustā mūsu novadā tika uzstādīti 27 dalīti vākto atkritumu konteineri, kas paredzēti stiklam, PET un kartonam. Atgādinām, ka šķirošana būtiski ietekmē cieto sadzīves atkritumu ikmēneša apjomu (līdz ar to arī rēķina apmēru) mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Dalīto atkritumu konteineru uzstādīšana un izvešana ir bezmaksas.
 
Kopumā pēdējā pusgada laikā no Carnikavas novada ir izvesti vairāk nekā 130 kubikmetri dalīti vākto atkritumu. Tie tiek vākti speciālā maršrutā (atsevišķi no sadzīves atkritumiem) un nonāk „Vides pakalpojumu grupas" atkritumu šķirošanas cehā. Tur atkritumi tiek atkārtoti šķiroti un nodoti tālākai pārstrādei jaunu iepakojumu izgatavošanai.
 
Esam saņēmuši novada iedzīvotāju zvanus ar jautājumiem par tehnikas un maršruta nodrošinājumu, lai vāktu atkritumus dalīti. Informējam, ka gan cietie sadzīves atkritumi, gan dalīti vāktie atkritumi tiek izvesti ar „Norba" tipa automašīnām un vizuāli tās izskatās līdzīgas. Dalīti vāktie atkritumi Carnikavas novadā tiek izvesti katru ceturtdienu.
 
Tā kā, tuvojoties vasaras sezonai, aktualizēsies arī atkritumu apsaimniekošanas jautājumi, aicinām iedzīvotājus padomāt par atkritumu šķirošanu un pieteikties dalīti vākto atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumam, kas ir bez maksas, sazinoties ar SIA „Vides pakalpojumu grupa" Kontaktu centru pa tālr. 28658000, 67461592 vai rakstot uz e-pastu: . Minētais pakalpojums ir pieejams ne tikai juridiskājam personām, bet arī mājsaimniecībām, un klientam tiks uzstādīts marķēts vēlamā izmēra konteiners.
 
Atkritumu šķirošana atvieglo to atkārtotu izmantošanu un samazina bīstamo atkritumu nonākšanu apkārtējā vidē. Sazinoties ar SIA „Vides pakalpojumu grupa", uzņēmums saviem klientiem sniedz informāciju, kā pareizi šķirot atkritumus – kurā konteinerā kādu materiālu drīkst mest.
 
SIA „Vides pakalpojumu grupa"
Share on Facebook Tweet