Rakstos

Drukāt

Carnikavieši atbalstīs kolēģus pedagogu streikā

.

Pedagogu streiks12. maijā, atsaucoties Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aicinājumam, arī Carnikavas pamatskolas pedagogi piedalīsies protesta gājienā un mītiņā, lai kopīgi iestātos par papildus valsts finansējumu efektīvām pārmaiņām, nodrošinot izglītībā un zinātnē strādājošo cienīgu darba samaksu.
 
Arodbiedrība aicina Latvijas pašvaldības, darba devējus, vecākus, skolēnus un studentus paust atbalstu izglītības un zinātnes darbinieku protestam, jo esošais finansēšanas modelis „Nauda seko skolēnam" nenodrošina taisnīgu, motivējošu atalgojumu pedagogiem un vienādas iespējas uz kvalitatīvu izglītību ikvienam skolēnam, bet jauna pedagogu darba samaksas finansēšanas modeļa aprobācijai, ieviešanai un pedagogu darba samaksas paaugstināšanai šobrīd 2015. – 2017. gada valsts budžetā papildus līdzekļi nav paredzēti.
 
„Dzīves dārdzība paaugstinās, bet Latvijas pedagogu darba samaksa ir viena no zemākajām ES, tāpēc piedalīsimies protesta gājienā, lai kopīgi iestātos par izglītībā un zinātnē strādājošo cienīgu darba samaksu," norāda Carnikavas pamatskolas darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Dzelme Kosīte.
 
LIZDA valsts augstākajām amatpersonām pieprasa, lai visi pedagogu un akadēmiskā personāla darba pienākumi būtu apmaksāti. Saskaņā ar LIZDA pētījumu šobrīd valsts pedagogiem neapmaksā vidēji 18 stundas nedēļā, par padarīto paliekot parādā vidēji 341,28 eiro mēnesī.
 
Arī pirmsskolas izglītības iestādes "Riekstiņš" darbinieku arodbiedrība atbalsta dalību streikā un informē, ka, neskatoties uz to, darbs "Riekstiņā" tiks nodrošināts.
 
Share on Facebook Tweet