Rakstos

Drukāt

Cittautieši saņem pašvaldības apliecinājumu par latviešu valodas apguvi

.

Latviesu valoda 729. un 30. aprīlī Carnikavas novada domes Apliecinājuma rakstus saņēma 13 novadnieki, kuri pusgada garumā apmeklēja pašvaldības organizētos latviešu valodas kursus.
 
 
Kursi norisinājās brīvā laika pavadīšanas centrā „Kadiķis", Kalngalē, kā arī Carnikavas pamatskolā, un tos vadīja pasniedzējas Vera Jauja un Inta Kalniņa.
 
Carnikavas novada domes priekšsēdētaja Daiga Jurēvica, sveicot kursu beidzējus, uzsvēra, ka mēs mācāmies katru dienu visa mūža garumā, un teica paldies, ka savu vēlmi mācīties novadnieki īstenojuši domes organizētajos valodas kursos.
 
Kursu laikā dalībnieki ne tikai apguvuši valodas nianses, bet arī pamatīgāk izzinājuši Latviju, tāpēc mācību noslēgumam par godu Kalngales grupa kopā ar pasniedzēju V. Jauju dosies kopīgā izzinošā atpūtas braucienā pa Zemgali.
 
Lietuviete Oksana priecājas, ka kursos ir pilnveidojusi latviešu valodu, kas lieti noder viņas uzņēmējdarbībā. Savukārt Aleksandrs atzina, ka, lai gan skolā valodu mācās desmit gadus, šeit rezultāti ir jau pēc pusgada.
 
Ilze Cerbule
 
Latviesu valoda 5
Share on Facebook Tweet