Rakstos

Drukāt

Ar svētku izrādēm nosvin bērnudārza „Riekstiņš” 35. jubileju

.

Riekstins35 koncerts 60Jūnijs šogad Carnikavas novada pirmsskolas izglītības iestādei „Riekstiņš" ir 35. dzimšanas dienas mēnesis. Tas nosvinēts ar skaistu koncertu Carnikavas parkā un bērnu vecāku radītu un izspēlētu veltījuma izrādi „Brīnums".
 
Kopš 1980. gada, kad bērnudārzs tika uzbūvēts tikai bērnu grupu uzņemšanai, tas piedzīvojis vairākas pārbūves. Nu jau tas ir izaudzis par plašu pirmsskolas izglītības iestāde iestādi, kurā ir vieta 272 mazajiem novadniekiem, bet bērnus ik darbdienu sagaida 56 pieaugušie. Šo gadu laikā bērnudārzs ticis pie aktu zāles, sporta zāles, peldbaseinu un vēl daudz kā cita – to pat nevar uzskaitīt.
 
Jubilejas mēneša pirmā nedēļa bērnudārzā ir pavadīta svētku noskaņās. Īpašu prieku un pārsteigumu bērniem un personālam sagādāja vecāku radošais kolektīvs, kas izspēlēja sirsnīgu izrādi „Brīnums" pēc autores Ingas Cipes stāsta motīviem. Vecāki dalījās atmiņās par savu brīnumu zemi bērnību – par ko toreiz sapņojuši un kā šie sapņi dzīvē ir piepildījušies.
 
Riekstins 35 Brinums 33
 
Nu, piemēram, – kā lai nebrīnās, ja bērnībā atmiņā spilgti iespiedies stāsts par Lielo Kristapu, kurš nesa cilvēkus pāri Daugavai, bet pieaugušo dzīvē Lielā Kristapa statuja Daugavmalā katru dienu redzama pa darbvietas logu? Vai arī kad piepildīts bērnības sapnis par savu suni, un tagad ģimenē ir skaists, gudrs un bezgala uzticīgs draugs, kurš klausa uz vārda.
 
Savukārt paši bērni jubilejai par godu uzstājās koncertā Carnikavas parkā, kur ar dziesmām un dejām iepriecināja sanākušos viesus. Carnikavas novada domes vadība visai „Riekstiņa" lielajai saimei jubilejā bija sarūpējusi saldu pārsteigumu – krāšņu, gardu jubilejas torti.
 
Novēlu bērniem un vecākiem izbaudīt vasaru, sauļoties, peldēties, lūkoties mākoņos un ļauties sapņiem – gan lieliem, gan maziem!
 
I.Melkina
 
Izrādes „Brīnums" fotogalerija FOTOGALERIJA.
 
Jubilejas koncerta Carnikavas parkā FOTOGALERIJA.
Share on Facebook Tweet