Rakstos

Drukāt

Pēc brīvlaika skolēni atkal saņems bezmaksas augļus un dārzeņus

.

Skolas augliPēc rudens brīvlaika skolēni visās Latvijas skolās programmā „Augļi skolai" trīs reizes nedēļā mācību dienās bez maksas saņems augļus un dārzeņus. Savukārt programma „Skolas piens" rit jau kopš mācību gada sākuma, un tās ietvaros bērnudārzu audzēkņi un skolēni var dzert bezmaksas pienu. Carnikavas pamatskola abās šajās programmās piedalās jau četrus gadus.
 
Programmā „Augļi skolai" skolēni laikaposmā no 2015.gada 2.novembra līdz 2016.gada 5.februārim trīs reizes mācību nedēļā saņems ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes, kāpostus, kolrābjus, burkānus, kāļus vai asorti porcijas. Šogad tradicionālajam piedāvājumam klāt vēl nākuši arī ķirbji.
 
Programmas mērķis ir iepazīstināt bērnus ar svaigu augļu un dārzeņu piedāvājumu un veicināt veselīgas ēšanas paradumus. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka populārākie augļi un dārzeņi ir āboli un burkāni.
 
Programmas „Augļi skolai" pagājušajā mācību gadā Latvijas skolās tika izdalītas 13 591 824 porciju augļu un dārzeņu. Savukārt programmā „Skolas piens" skolēniem ir iespēja katru mācību dienu saņemt līdz 250 ml piena vai citus piena produktus, un šajā programmā pagājušajā mācību gadā izglītības iestādēm tika piegādātas 3 372 tonnas piena produktu.
 
Augļiem un dārzeņiem jābūt audzētiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību vai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bioloģisko lauksaimniecību, kā arī jābūt transportētiem no to ražošanas un iesaiņošanas vietas līdz skolēniem ne tālāk par 300 km. Plašāku informāciju par programmu var lasīt LAD mājaslapā izvēlnē „Augļi skolai".
Share on Facebook Tweet