Rakstos

Drukāt

Lielus un mazus novadniekus vasarā aicina uz bezmaksas prāta spēļu nodarbībām Carnikavā

.

EventFB PrataSpeles NI 2Matemātiķes un prāta spēļu entuziastes Kati Smotrova un Gunta Strode aicina novadniekus šovasar piedalīties “prāta vingrošanas” nodarbībās Carnikavā.

Nodarbības paredzētas gan jebkura vecuma pieaugušajiem, gan bērniem, sākot no četru gadu vecuma. Pirmsskolas vecuma bērnu dalība nodarbībās – tikai kopā ar pieaugušo.

“Gribam ieinteresēt Carnikavas novada sabiedrību dažādās smadzeņu treniņa aktivitātēs, nodemonstrējot to daudzveidību un atbilstību dažādām gaumēm un vēlmēm. Zinātniski pierādīts, ka cilvēkam, lai saglabātu spēju ātri uzņemt un apstrādāt jaunu informāciju, ir vēlams regulāri nodarboties ar prātu stimulējošām aktivitātēm," projekta ideju paskaidro abas matemātiķes. Piemēram, novērots, ka bērniem, kas vasaras brīvlaikā bieži vien aizmirst par jebkādām intelektuālām aktivitātēm, rudenī esot grūtāk aktīvi un ar labiem rezultātiem uzsākt jauno mācību gadu.

Tāpēc K. Smotrova un G. Strode desmit nodarbībās lieliem un maziem piedāvās lielisku smadzeņu treniņu, un, kā jau īstā treniņā, slodzi katrs pats varēs audzēt pakāpeniski, saskaņā ar savām vēlmēm. Nodarbībās tiks piedāvātas dažādas prāta spēles, kas spēlējamas gan individuāli, gan divatā, gan arī lielākās grupās. 

Interesentu ērtībām tiek piedāvāti divi dažādi nodarbību laiki un norises vietas.

Carnikavas novada Sociālā dienesta dienas centrā "Pīlādzis" (Stacijas ielā 5) no plkst. 12.00 līdz 15.00 – 18. jūnijā, 2. un 30. jūlijā, 13. un 27. augustā.
Carnikavas pamatskolā (Nākotnes ielā 1) no plkst. 17.00 līdz 20.00 – 21. jūnijā, 5. jūlijā, 2., 16. un 30. augustā.

Vairāk informāciju par nodarbībām un citām praktiskām lietām pa tālruni 22335596 (Kati).

Prāta spēles organizē biedrība "Nākotnes iela" ar Carnikavas novada domes finansējumu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros. Nodarbības ir bez maksas.

Dzivo zali logo 300

Share on Facebook Tweet