Rakstos

Drukāt

Jauno mācību gadu Carnikavas pamatskolā uzsāks 2.septembrī

.

1 septembris1 800Skolēni un viņu vecāki aicināti svinīgi atklāt jaunā mācību gada sākumu Carnikavas pamatskolā 2.septembrī plkst. 10:00.
 
Šajā dienā skolā, kur vēl nesen smaržoja krāsa, rosījās skolotāji, tehniskie un atbalsta darbinieki gatavojot telpas, mācību materiālus un plānus jaunajam mācību gadam, skolas gaitas uzsāks gandrīz 270 skolēnu (pērn 233).
 
Pēc ražīgi aizvadītā pagājušā mācību gada, kad mūsu skolēni sasniedza augstus rezultātus gan mācību olimpiādēs un sporta sacensībās, gan dažādos skolu projektos, izrādījās, ka, ieskatoties www.skolureitings.lv, mūsu skolai pamatskolu grupā ir piecpadsmitais labākais rādītājs valstī, bet kopā ar „mazajām" valsts vidusskolām (kurās ir līdz 100 vidusskolēniem) esam 33. vietā.
 
Arī šogad visu iepriekš sasniegto ir jāturpina nostiprināt, un tāpēc 2.septembrī Carnikavas pamatskolā ieradīsies jauns „stiprinājums" – skolas gaitas jau otro gadu pēc kārtas trīs paralēlās klasēs uzsāks 55 1.klases skolēni.
 
Vairāki 6. un 7. klašu skolēni ir izturējuši konkursu un uzsākuši mācības Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā. Taču mums būs arī jauni klasesbiedri, kuri mācīsies mūsu skolā no Rīgas pilsētas, kā arī Ādažu, Ikšķiles, Alūksnes, Rēzeknes, Limbažu un citiem Latvijas novadiem.
 
Arī skolotāju saimē ir izmaiņas – fizikas pamatus turpmāk skolēni apgūs pie carnikavietes Anitas Vēciņas, mūziku 2. – 9. klasei mācīs un kori vadīs skolotājs Artūrs Jankausks, 1.c klases audzinātāja būs Zane Rozentāle, 5.klasēs matemātiku vadīs carnikaviete Kati Metsalu – Smotrova. Interešu izglītība tiks papildināta ar folkloras pulciņu, kuru vadīs skolotāja Lidija Dombrovska, un šaha pulciņu, kuru vadīs šaha entuziasts, Latvijas Universitātes mācībspēks Atis Bērziņš.
 
Vasaras laiks nācis ar pārmaiņām skolas darbinieku saimē, jo pēc vairāk nekā 15 gadu ilga darba skolas direktora vietnieks saimnieciskajos jautājumos Vitālijs Terentjevs ir nodevis darba stafeti jaunajam „saimniekam" Valdim Sniedzem – Pomaskovam, un tehniskajā personālā darbu uzsācis ir arī Edgars Ribe.
 
Vasarā jaunas aprises un kārtību ir ieguvusi skolas apkārtne, drošāka ir kļuvusi skolas sporta zāle, uzlabojumi veikti ģērbtuvēs un sanitārajos mezglos. Ar vecāku praktisku palīdzību vairāku klašu telpas ieguvušas jaunas krāsas. Tāpat kā pērn, kad SEB banka dāvināja mēbeles un datortehniku, arī šogad esam saņēmuši mēbeles un divus datorus no SIA „Latvijas Mobilais Telefons", par ko viņiem liels paldies!
 
Aicinot arī skolēnus rūpēties par skolas vidi un kārtību, jaunajā mācību gadā uzsākam skolēnu dežūras skolā – mums būs gan skolas dežuranti un virsdežuranti, gan dežūras pārraugoši skolotāji.
 
Arī šogad Carnikavas novada pašvaldība turpina finansiāli atbalstīt mūsu skolu, nodrošinot pirmklasnieku formas vestes, mugursomas, iegādājoties mācību grāmatas un darba burtnīcas, apmaksājot vilcienu braukšanas biļetes, nodrošinot bezmaksas skolēnu pusdienas, skolas autobusa pakalpojumus. Skolā turpinās strādāt arī skolas mediķis, logopēds un psihologs.
 
Tā kā skolēnu skaits Carnikavas pamatskolā turpina palielināties, arī skolas rūpju un darba apjoms pieaug, tāpēc jaunajā mācību gadā novēlam izturību skolēniem, viņu vecākiem, skolas personālam un visiem, kas savos darbos un domās ir sava Carnikavas novada patrioti.
 
Carnikavas pamatskola
Share on Facebook Tweet