Rakstos

Drukāt

Senioriem iespēja pieteikties bezmaksas datorapmācībai

.

Senioru datorapmaciba 500Seniori aicināti pieteikties bezmaksas datorapmācības kursiem, kas tiek īstenoti Lattelecom iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! ietvaros.
 
Atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm, apmācībām trīs līmeņos var pieteikties ikviens interesents pēc 50 gadu vecuma, zvanot pa tālruni 80000822 vai aizpildot reģistrācijas anketu internetā www.piesledzieslatvija.lv.
 
Visi interesenti var pieteikties arī Carnikavas novada domes Klientu apkalpošanas centrā, Stacijas ielā 5 vai nosūtot e-pasta pieteikumu Izglītības metodiķei Inārai Briedei uz e-pastu . Iesniegumā jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas gads, deklarētā adrese un kontakttālrunis.
 
Apmācība notiks Carnikavas pamatskolā (Nākotnes ielā 1, Carnikavā), kas tiks uzsākta tiklīdz būs nokomplektēta grupa 10 cilvēku sastāvā. Apmācību vadīs informātikas skolotāja Ilze Mārdega. Ceram, ka atsaucība būs liela, un šo iespēju izmantos visi, kuriem ir interese par informācijas un komunikāciju tehnoloģijām un vēlēšanās mācīties mūža garumā.
 
Ikvienam interesentam mājas lapā www.piesledzieslatvija.lv pieejama arī Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas pašmācību programma "Mācies pats". Zvanot projekta atbalsta tālrunim 67201777, senioriem ir iespējams saņemt arī speciālistu konsultācijas datora lietošanas pamatos. Turklāt pirmos soļus datora apgūšanā palīdz spert arī īpaši izveidotas apmācību filmas, kas bez maksas pieejamas Lattelecom Interaktīvajā TV.
 
Lattelecom uzsāk arī ikgadēju mērījumu Latvijas e-indekss, kas palīdzēs Latvijas iedzīvotājiem novērtēt, cik aktīvi un adekvāti savai situācijai mūsdienu tehnoloģijas izmanto pašvaldības. Tas sniegs priekšstatu, cik aktīvi valsts iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājums, kā arī e-pakalpojumus, lai uzlabotu darba efektivitāti un pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem.
 
Pieslēdzies, Latvija! ietvaros pēdējo piecu gadu laikā datorprasmes ir apguvuši vairāk nekā 20 000 senioru 88 pašvaldībās.
 
Informāciju sagatavoja:
Līga Bite un Ināra Briede
 
Share on Facebook Tweet