Rakstos

Drukāt

Vides speciālisti joprojām izvērtē veloceļa "Eiro Velo 13" ietekmi uz vidi

.

Velo5 800Informējam, ka turpinās tehniskā projekta izstrāde veloceļam Eiro Velo 13, un biotopu eksperti joprojām strādā pie projekta ietekmes novērtējuma uz Natura 2000 teritoriju.
 
Saskaņā ar 2014.gadā Vidzemes Tūrisma asociācijas (VTA) noslēgto līgumu veloceļa Eiro Velo 13 projektēšanas darbus veic AS Ceļuprojekts. Jau ziņots, ka uzņēmums, ar kuru iepriekš (2013.gadā) tika noslēgts līgums par projektēšanas darbiem, tos neizpildīja noteiktajā termiņā, tāpēc sadarbība tika pārtraukta un veikta atkārtota iepirkuma procedūra. Tas ir iemesls, kāpēc projektēšanas darbu veikšana aizņēmusi ilgāku laika posmu nekā sākotnēji plānots.
 
"Joprojām tiek izstrādāts veloceļa Eiro Velo 13 ietekmes uz vidi ziņojums, jo papildus jāveic biotopu izvērtēšana, kas būs iespējama tikai pavasarī, kā arī projekts kopumā ir sarežģīts. Tiklīdz šis ziņojums būs pabeigts, informēsim par tā sabiedrisko apspriešanu, un tas notiks tuvāko mēnešu laikā. Tad visi interesenti varēs iepazīties ar veloceļa maršrutu, kā arī vides speciālistu ieteikumiem, kā projekta ietvaros veiksmīgāk risināt iespējamos apdraudējumus dabai," skaidro Carnikavas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs Edgars Pudzis.
 
Jau ziņots, ka veloceļa Eiro Velo 13 ieceres sākotnējā sabiedriskā apspriešana notika 2012.gadā, un tās laikā tika saņemtas 312 aptaujas anketas. Atbalsts šai iecerei tika pausts 304 anketās, bet noraidījums – 8 anketās. Sabiedriskās apspriešanas laikā tika saņemti arī dažādi priekšlikumi, kurus novada domes speciālisti izvērtēja kopā ar Vidzemes tūrisma asociācijas, Dabas aizsardzības pārvaldes, Vides aizsardzības kluba un Pasaules dabas fonda ekspertiem. "Veloceļa maršruts tika precizēts uz iesniegto priekšlikumu bāzes, kas ir arī par pamatu ietekmes novērtējumam uz Natura 2000 teritoriju. Protams, ka visus priekšlikumus ņemt vērā nebija iespējams, jo intereses ir ļoti dažādas un arī eksperti par tiem nebija vienisprātis," norāda E.Pudzis.
 
S.Baltruka
Share on Facebook Tweet