Rakstos

Drukāt

Gaujas ciemā jauns bērnu rotaļu laukums

.

Bernu laukums Gauja 800Gaujas ciemā ir tapis jauns bērnu laukums, kurā ir arī atpūtas soliņi un veloturētāji, un to izveidojusi biedrība "Gaujas ciems".
 
Lai arī ideja par bērnu laukumu Gaujā nav jauna, vietas izvēle šai iecerei sagādāja vislielākās grūtības, jo publiski pieejamu teritoriju, kas būtu piemērotas bērniem, ciemā nav daudz. Pateicoties Carnikavas novada domei, biedrībai izdevās uz nomas tiesībām izmantot laukumu starp dzelzceļu un Dzirnupes ielu netālu no Gaujas dzelzceļa stacijas.
 
Kā stāsta "Gaujas ciems" pārstāvji, jau kopš jaunizveidotā laukuma teritorijas sakopšanas un pirmo šūpoļu uzstādīšanas, vietas izvēle ir sevi attaisnojusi. Vecāki ar bērniem izmanto bērnu laukumiņu, piemēram, uzgaidot vilcienu vai atpūšoties pēc izbrauciena no Carnikavas pāri jaunajam gājēju tiltam. Daži bērni jauno rotaļu laukumu apmeklē vairākas reizes dienā, jo tuvējās mājās vai vasarnīcās tikai dažiem pagalmā ir šūpoles vai smilšu kaste.
 
Bērnu drošībai laukums, kas atrodas pie paša veloceliņa "Eirovelo 13", no visām pusēm ir norobežots ar žogu, tomēr vārtiņi abās laukuma pusēs netiks slēgti, un visi, kas vēlas, ir laipni aicināti to izmantot.
 
Projekts "Bērnu rotaļu laukums Gaujas ciemā" īstenots Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģijas īstenošana" ietvaros ar publisko un privāto partnerattiecību biedrības "Sernikon" atbalstu.
 
Viens no biedrības "Gaujas ciems" mērķiem ir veicināt Gaujas ciema teritoriju labiekārtošanu, kā arī infrastruktūras un ciema ilgtspējīgu, līdzsvarotu attīstību. Šo mērķu sasniegšanai ar pašu finansējumu un ziedotāju atbalstu vien ir krietni par maz, tādēļ biedrība izmantoja izdevību iegūt EZF līdzfinansējumu bērnu rotaļu laukuma projektam 90% apmērā.
 
"Biedrība "Gaujas ciems" nedomā apstāties pie šobrīd sasniegtā, mēs turpināsim darbu pie teritorijas labiekārtošanas. Viens no uzlabojumiem tuvākajā nākotnē varētu būt gājēju pārejas ar ātrumu ierobežojošu valni izbūve uz Dzirnupes ielas, un te ceram uz pašvaldības atbalstu," saka biedrības valdes locekle Renāte Sliede. "Gaujas ciems" valde izsaka lielu pateicību anonīmajiem ziedotājiem, kas deva savu artavu, izmantojot ziedojumu kastīti veikalā "Ievas"!
 
EZivsaimniecibas fonds logo 300 Sernikon  ES ar projektu lidzfinanse
 
E.Sliede
Share on Facebook Tweet