Rakstos

Drukāt

Garciemā izbūvēta jauna ietve un apgaismota gājēju pāreja

.

Garciems gajeju pareja 800Kopš septembra Garciemā pa jauno apgaismoto ietvi, kas savieno Torņu un Mežciema ielas un turpinās līdz veikalam "Aibe", gājēji un velobraucēji var droši un ērti pārvietoties.
 
Ietve visā garumā apgaismota ar nātrija spuldzēm, bet uz Mežciema ielas, posmā no Mazās Dārza ielas līdz reģionālajam autoceļam P1, kas līdz šim nebija apgaismots, tagad izbūvēti LED gaismekļi. Savukārt pie gājēju pārejas iepretim dzelzceļa stacijai ierīkots īpaši spēcīgs apgaismojums, kas diennakts tumšajā laikā autovadītājiem ļaus labāk saskatīt gājējus un pārredzēt ceļa nomales pārejas tuvumā. Lai uzlabotu satiksmes drošību, Mežciema ielas krustojumā ar P1 autoceļu uzstādītas arī norobežojošas barjeras.
 
„Mēs uz veikalu nākam no Torņu ielas puses. Kamēr nebija jaunās ietves, nācu šurp ar līkumu, pār Langas kanāla tiltiņu. Tagad uz veikalu var atnākt pa jaunu, līdzenu un apgaismotu ietvi. Tas ir lieliski. Es priecātos, ja tā stieptos vēl tālāk, līdz veikalam Lats," saka garciemiete Ļena, kura pa jauno ietvi pārvietojas kopā ar mazuli ratiņos.
 
Savukārt Ivars un Janīna, kuri dzīvo pie Garciema dzelzceļa stacijas otrpus sliedēm, uzteic apgaismoto gājēju pāreju, vienīgi pauž neizpratni, kāpēc gājēju celiņš neturpinās vēl aptuveni 30 m līdz vietai, kur gājēji pie stacijas šķērso dzelzceļa uzbērumu. Šis posms ir VAS „Latvijas dzelzceļš" īpašums, un, kā skaidro uzņēmuma pārstāvis, plānots, ka nākamgad esošā gājēju ceļa turpinājums tur varētu tikt izbūvēts.
 
Jaunās ietves būvdarbus veica SIA „Ceļinieks 01", un tā ir pietiekami plata (2,5 m), lai pa ietvi, vienam otru netraucējot, varētu reizē pārvietoties gājēji un velobraucēji. Nogāzes ap ietvi ir labiekārtotas, savukārt Torņu ielas galā izbūvētas arī divas jaunas caurtekas lietus ūdeņu novadīšanai uz Langas kanālu. Projekta kopējās izmaksas ir 205 700 eiro (kopā ar PVN), ko pilnībā finansējusi Carnikavas novada pašvaldība.
 
I.Cerbule
Share on Facebook Tweet