Rakstos

Drukāt

Carnikavas novadu reklamē Starptautiskajā biznesa kontaktu forumā

.


biznesa forums balons 8008. martā devīto reizi Rīgā notika Starptautiskais biznesa kontaktu forums, kurā tika pārstāvēts arī Carnikavas novads. Šajā forumā īpaša vērība tika veltīta sieviešu biznesa veiksmes stāstiem un jaunām biznesa idejām.

Carnikavas novadam šis forums bija iespēja, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību novadā, piesaistītu investīcijas, kā arī ar sevi iepazīstinātu plašāku uzņēmēju loku.
„Vispirms jāsaka, ka mēs esam definējuši, ka veicināsim uzņēmējdarbību novadā un mēģināsim piesaistīt investīcijas. Šajā forumā reklamējām Carnikavas novadu, lai piesaistītu jaunus cilvēkus, kuriem varētu būt interese darboties, piemēram, tūrisma un atpūtas jomā mūsu novadā," saka Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. Viņa norāda, ka ir svarīgi arī uzzināt, kas notiek pasaulē un kādi ir veiksmīgi uzņēmējdarbības piemēri starptautiskajā apritē.

Kā viens no spilgtākajiem piemēriem par veiksmīgu sievietes darbošanos biznesā bijis Elīnas Čīmas stāsts, kura, ražojot ekoloģiskās sveces no augstvērtīga sojas vaska, piecu gadu laikā iekarojusi savu vietu kā Latvijas, tā arī Japānas un Amerikas tirgū. „Esam sapratuši, ka, lai sāktu biznesu, dažreiz pietiek tikai un vienīgi ar labu ideju un, protams, ticību saviem spēkiem," stāsta D.Jurēvica.

„Šī foruma mērķis ir uzklausīt Eiropas un Āzijas valstu pārstāvju redzējumus par sieviešu ievērojamo vietu un lomu pasaules ekonomikā un politikā un viņu neizmantoto potenciālu, kā arī rosināt labas pārmaiņas, savedot kopā uzņēmējus, investorus, diplomātus, politiķus, lai rastu jaunus biznesa kontaktus, apmainītos ar biznesa informāciju un jaunām idejām, rastu jaunus izaicinājumus un projektus, kā arī palīdzētu ieraudzīt milzīgo potenciālu, ko dod starptautiskie kontakti," uzsver Starptautiskā Forumu Konsorcija padomes priekšsēdētājs Tālivaldis Kreislers.

Carnikavas novadu Forumā kopā ar D.Jurēvicu pārstāvēja domes pašvaldības izpilddirektors Imants Pastors, kā arī deputāte un uzņēmēja Ilze Tjarve. Tur iegūti jauni biznesa kontakti, kā arī dažādas idejas, kuras tagad apspriest un vērtēt.

Kopumā Forumā piedalījās Lietuvas, Polijas, Beļģijas, Vācijas, Izraēlas un citu valstu vēstnieki, kā arī Gruzijas, Somijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Meksikas, ASV, Indijas, Ķīnas, Mjanmas un citu valstu augsta ranga diplomāti, investori, uzņēmēji un ekonomikas eksperti.

Share on Facebook Tweet