Rakstos

Drukāt

Sieviešu korim "Undīne" 35. jubilejas koncerts 7.februārī

.

Undine tautas nams 800Šī gada 7. februārī plkst. 16.00 visi aicināti uz Carnikavas tautas namu "Ozolaine", tur mūsu novada sieviešu koris "Undīne" ar koncertu atzīmēs savu 35. jubileju.
 
Koris šajā sezonā ir priecējis iedzīvotājus gan pansionātos, gan apmeklētājus baznīcā, un jubilejas reizē saka lielu paldies visiem "Undīnes" bijušajiem diriģentiem un kormeistariem, kā arī Carnikavas novada domei par sniegto atbalstu kora darbībā.
 
„Ir 1980. gada ziema un Carnikavas skolā sapulcējušās dziedot gribošas dāmas un diriģente Ludmila Aizpuriete," tā par sieviešu kora pirmsākumiem stāsta Vaira Špīse, kura šajā kolektīvā dzied kopš pirmās dienas. „Pirmie pieci gadi paskrēja ātri – bija mūsu pirmais koncerts, pirmā koru skate, pirmie panākumi un koris pirmo reizi piedalījās Dziesmu svētkos. Šajā laikā arī ieguvām savu vārdu – Undīne."

Vēlāk kora vadību pārņēma Rudīte Zelmane un koncertmeistare Ritma Zāģere. „Kopā ar Rudīti bija daudzi jauni piedzīvojumi – pirmais ārzemju ceļojums uz Poliju un Čehoslovākiju, kas bija paša kolektīva nopelnīts," atceras Vaira. Tas arī bija laiks, kad koris vairāk sāka apmeklēt citus reģionus un viesojās Lietuvā, Armēnijā. Kopā ar R.Zelmani "Undīne" nosvinēja kora pastāvēšanas pirmo desmitgadi.

Pēc tam pie kora vadības grožiem tika diriģents Guntars Felsbergs, ar kura gādību „Undīne" atzīmēja savu 15. jubileju. Lai atrastu korim jaunas dziedātājas, G.Felsbergs devās uz Carnikavas pamatskolu, un mērķis arī tika veiksmīgi sasniegts. G.Felsberga vadībā "Undīne" piedalījās kā skatēs, tā Dziesmu svētkos, un papildus ikdienas mēģinājumiem diriģents kolektīvu aizveda uz Ungāriju. „Laikam vislabāk atmiņā ir palikuši 1990. gada Dziesmu svētki. Tad pēc skatītāju un koristu pieprasījuma dziedājām "Gaismas pili", kuru diriģēt pietika drosmes tikai dziedātāju mīļākajam diriģentam – Haraldam Mednim," atceras V.Špīse.

Vēlāk "Undīne" darbojās vairāku diriģentu vadībā, laiku pavadot kopā ar Verneru Krēsliņu un Baibu Ozoliņu. Koris apceļoja Igauniju, pirmo reizi piedalījās Starptautiskā festivālā Slovākijā, un 2001.gadā – Starptautiskā konkursā Itālijā.

Pēdējos desmit gadus "Undīnes" mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Inese Grīnberga. Vēlāk viņai piebiedrojās kormeistare Anita Vestmane, kuru pēc laika aizstāja diriģente Aija Auziņa un koncertmeistars Ivars Kraucis. 2013. gadā "Undīne" piedalījās Starptautiskā konkursā Slovākijā, iegūstot 1. vietu un sudraba godalgu. „Tikai mēs pašas zinām, cik grūti ir reizēm vakaros atnākt uz kora mēģinājumu, bet tomēr cik liels ir prieks, kad šie mēģinājumi pārtop skaistā koncertā, festivālā vai konkursā," stāsta V.Špīse.

"Undīnes" dziedātājas uz savu 35. jubilejas koncertu 7. februārī tautas namā "Ozolaine" īpaši gaida kora bijušos diriģentus, kormeistarus un dziedātājas, kā arī visus, kuri mīl kora mūziku!

Sieviešu koris "Undīne"
Share on Facebook Tweet