Rakstos

Drukāt

Skolēni no Rīgas iepazīst Carnikavu Novadpētniecības centrā

.

Novadpetniecibas centrs 22Maija beigās Carnikavas Novadpētniecības centrā vecāku un pedagogu pavadībā viesojās 4. klases skolēni no Rīgas – kopā ap 40 cilvēku, kuri gan iepazina Carnikavas vēsturi pastāvīgajā ekspozīcijā, gan aizraujošā komandu spēlē sacentās zināšanās.
 
Novadpētniecības centra pastāvīgajā ekspozīcijā visi iepazina kādreizējo Carnikavas muižu, kā arī mūsu novada zvejniecības tradīciju vēsturi. Gan bērnus, gan pieaugušos ieinteresēja 20.gs. sākumā Vācijā ražotā vafeļu pankūku (tā dēvēto bada pankūku) panna malkas plītij, uz kuras vāka ir izlasāma arī pankūku pagatavošanas recepte.
 
Uz jautājumu, vai viesi vēlas noskatīties dokumentālo filmu par Carnikavas lepnumu – nēģiem, to zvejošanas un pagatavošanas tradīcijām, atbildē atskanēja aizrautīgs "jā". Savukārt pēc 15 minūšu ilgās filmas noskatīšanās skolēni aktīvi iesaistījās domes Izglītības un kultūras nodaļas muzejpedagoģiskās programmas ietvaros izstrādātajā zināšanu un attapības komandu spēlē.
 
Sadaloties divās komandās, dalībnieki iepazinās ar Novadpētniecības centra pagalmā izvietotajiem eksponātiem, augiem un apkārtni. Spēlē vajadzēja likt lietā attapību un skolā gūtās zināšanas matemātikā un dabas mācībā, lai spētu orientēties pēc debespusēm un atrastu atbildes uz aizraujošiem uzdevumiem. Spēlē valdīja azarts un sacensību gars, bet noslēgumā visi dalībnieki balvā saņēma Carnikavas novada uzlīmes „Carnikava dzīvo zaļi!".
 
Aicinām lielus un mazus apmeklēt Carnikavas novadpētniecības centru!
 
Novadpētniecības centrs no 1. maija līdz 31. augustam apmeklētājiem atvērts:
Otrdienās 12.00 – 16.00
Trešdienās 12.00 – 16.00
Ceturtdienās 12.00 – 16.00
Piektdienās 12.00 – 16.00
Sestdienās 10.00 – 14.00
 
Iepriekš piesakoties pa tālruni 29128086, iespējams vienoties arī par citu apmeklējuma laiku.
 
Vairāk informācijas par Carnikavas Novadpētniecības centru ŠEIT.
 
IMG 20150523 124951
 
Novadpetniecibas centrs 1
Share on Facebook Tweet