Rakstos

Drukāt

FOTO: U. Siliņa grāmatas „Atcerēties, pasmaidīt...” atvēršanas svētki

.

Silina gramatas atversana 10Saulainajā 7. augusta novakarē tautas namā „Ozolaine" uz savas jaunākās grāmatas „Atcerēties, pasmaidīt..." atvēršanas svētkiem aicināja carnikavietis Uldis Siliņš, kuru dzīves līkloči ir aizveduši līdz pat tālās Austrālijas krastiem.
 
Tomēr gan domās, gan dzīvē, gan arī savās atmiņās latviešu dramaturgs, aktieris, humorists, žurnālists, kultūrvēsturnieks, publicists un Tēvzeme ordeņa virsnieks U. Siliņš bieži atgriežas dzimtajā pusē, viegli un ar smaidu uzlūkojot savas dzīves gājumu.
 
Grāmatas atvēršanas svētki pulcēja gan carnikaviešus, gan tuvus un tālus autora draugus un domubiedrus. Carnikavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva kopā ar Carnikavas bibliotēkas vadītāju Ilzi Ezermali iepazīstināja klātesošos ar grāmatas spilgtākajām lapaspusēm, pats U. Siliņš dalījās ar klātesošajiem savās atmiņās, kas vienmēr ir gaiša humora un bagātīgas dzīves pieredzes piesātinātas – līdzīgi kā viņa nupat iznākusī grāmata.
 
Silina gramatas atversana 17
 
Atmiņu krājums „Atskatīties, pasmaidīt..." aptver laika posmu no 1930. gada līdz 1945. gadam un vēsta par autora bērnību Carnikavā, skolas gaitām, pirmo mīlestību, krievu un vācu okupācijas laikiem, bēgšanu uz Vāciju un piedzīvojumiem piefrontes joslā, kur viņš bija norīkots nocietināšanas darbos.
 
Grāmata „Atskatīties, pasmaidīt...", kas izdota ar Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu, ir pirmais no trim U.Siliņa atmiņu krājumiem. Izdošanu gaida arī atmiņu grāmatas „Reiz UNRRAS laikos, reiz IRO dienās" par pēckara posmu bēgļu nometnēs Vācijā (1945 – 1950) un „Zem Dienvidu krusta" par latviešu emigrantu dzīvi Austrālijā (1950 – 1992).
 
Grāmata drīzumā būs pieejama arī Carnikavas bibliotēkā.
 
 
A. Saprovska
Share on Facebook Tweet