Rakstos

Drukāt

Carnikavas kamerkora “Vēja balss” diriģents iestudē koncertprogrammu Polijā

.

Jrgis Cabulis 800Carnikavas kamerkora "Vēja balss" dibinātājs un diriģents Jurģis Cābulis iestudē kora mūzikas koncertprogrammu "Northern Lights", kas 6.decembrī tik atskaņota Vroclavā, Polijā.
 
J.Cābulis atzīst, ka šī būs nozīmīga uzstāšanās un ļoti patīkama atkal satikšanās ar vienu no labākajiem profesionālajiem koriem Polijā, kā arī lieliska iespēja paplašināt savu muzikālo pieredzi. Šī ir jau otrā reize, kad Jurģis Cābulis kā viesdiriģents iestudē koncertprogrammu kopā ar Vroclavas Nacionālā Mūzikas Foruma (National Forum of Music) kori. Pirmais kopīgais koncertprojekts šī gada jūnijā bija speciālbalva, ko J.Cābulis ieguva kordiriģentu konkursā "Towards Polyphony" pagājušā gada nogalē.
 
J.Cābulis koncertprogrammu veidojis galvenokārt no latviešu komponistu muzikālajiem sacerējumiem, jo diriģenta iecere ir iepazīstināt poļu publiku gan ar latviešu mūzikas dižgaru kora mūzikas pērlēm, gan mūsdienu komponistu spilgtākajām kompozīcijām. Koris J.Cābuļa vadībā atskaņos E.Dārziņa, J.Ivanova, P.Vaska, Ē.Ešenvalda, J.Jančevska, S.Mences un citus skaņdarbus.
 
Zane Maskava
Share on Facebook Tweet