Rakstos

Drukāt

FOTO: Ar daudzveidīgām meistardarbnīcām tautas namā atklāj izstādi “Papīra dvēsele”

.

Papirs 3927.februārī tika atklāta jau otrā izstāžu cikla "Latvijas matērija" izstāde – "Papīra dvēsele". Atklāšanas diena aizritēja radoši, izzinot papīru kā daļu no Latvijas matērijas, kas glabā sevī dabas dvēseli.
 
Cienot un izturoties ar bijību pret dabas veltēm, varam atklāt daudzus veidus, kā radoši un interesanti pielietot papīru ikdienā, kā arī radīt neparastus mākslas darbus.
 
Izstādē līdz 14. aprīlim būs apskatāmi gleznotājas Ilzes Dilānes darbi, kas veidoti papīra masas glezniecības tehnikā, un grafiķes un dizaineres Ērikas Mālderes grafikas uz rokas lējuma, rūsinātiem papīriem, kā arī Carnikavas tēlotājmākslas studijas "Triepiens" dalībnieku radošie atklājumi papīra mākslā un Carnikavas mākslas skolas audzēkņu veidotie papīra mākslas darbi.
 
Papīrmākslas darbnīcā "Viktora vēstules" katram interesentam bija iespēja veidot savu atklātni – veltījumu Latvijai un Carnikavai, kas no 2.marta būs apskatāmas tautas namā "Ozolaine". Izstādes apmeklētāji varēs balsot par atklātni, kas tiem liekas vistīkamākā. Atklātnes, kas saņems vislielāko balsu skaitu, tiks izdotas kā pastkartes. Šīs pastkartes sūtīsim ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem.
 
Pasākuma apmeklētāji kopā ar "Lampu dizaina darbnīcas" dizaineri Aigara Lenkeviča varēja gatavot papīra gaismas objektu, kas vēlāk tiks izvietots tautas namā "Ozolaine", savukārt papīra māksliniece no Līgatnes Diāna Gustava ieveda masku gatavošanas pasaulē. Kalngaliete Jeļena Sučko atklāja papīra grozu pīšanas noslēpumus, Guna Eglīte kopā ar bērniem apguva iespējas makulatūru pārvērst 10 dažādos lidmašīnu modeļos, bet radošā apvienība "Dzīvotprieks" iepazīstināja ar papīra skaņu rīkiem – spēlēšanu ar ķemmi, plaukšķeni, papīra tauri un sniedza iespēju gatavot ''lietus kokus'' no kartona ruļļiem. Māksliniece Ilze Dilāne klātesošajiem stāstīja par papīra vēsturi, bet aktieris Jānis Kronis dalījās savās literārajās ierosmēs.
 
Pasākums aizrāva lielus un mazus apmeklētājus, sniedza daudz ierosmju, un, galvenais – izpratni par papīru kā daļu no mūsu kopējas dabas telpas, pret kuru jāizturas saudzīgi, un kas spēj sniegt neizsmeļamu iedvesmu.
 
16.aprīlī tautas namā "Ozolaine" atklās nākamo cikla tēmu, kas būs veltīta ādai. Izstādē piedalīsies tekstilmākslinieks Pēteris Sidars. Šajā dienā tiks sākta arī mākslas dienas akcija "Ķeriet mākslu Carnikavā!"
 
Aicinām apmeklētājus iepazīties ar papīra mākslas izstādi un ieplānot ādai veltītās darbnīcas un izstādes atklāšanu aprīlī!
 
 
A.Saprovska
Share on Facebook Tweet