Rakstos

Drukāt

Jau šo svētdien Carnikavā svinēs senos Eiropas saulgriežus

.

Saulgriezi Lietuva labotsŠo svētdien, 19. jūnijā Carnikavas Novadpētniecības centrā svinēsim senos Eiropas saulgriežus, savukārt jau no 16. jūnija norisināsies dažādas saulgriežu darbnīcas – aicinām piedalīties visus interesentus!
 
16. jūnijā Carnikavas Novadpētniecības centrā plkst. 10.00 un 11.00 notiks saulgriežu darbnīcas, savukārt plkst. 20.00 visus aicinām uz dančiem kopā ar folkloras kopu "Putni".
 
17. jūnijā plkst. 20.00 Novadpētniecības centrā būs sadziedāšanās vakars kopā ar jauniešiem no Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas un Latvijas.
 
19. jūnijā, sākot jau no plkst. 18.00, ikvienu aicinām Novadpētniecības centrā izdzīvot senos Eiropas vasaras saulgriežus – kopīgi gatavosimies svētkiem, veidojot pūdeli un ugunsratu. Tāpat siesim sieru, apgūsim pirts zintis, dziedāsim, iesim rotaļās, dancosim. Naktī dosimies lāpu gājienā baudīt saulrietu jūras krastā un, iepazīstot seno tautu tradīcijas, svētkus svinēsim līdz pat rīta gaismai! Aicinām pasākumu dalībniekus ģērbties silti un līdzi ņemt cienastu, kā arī jāņuzāles. Īpaši priecāsimies par svētku dalībniekiem tautastērpos.
 
Visi minētie pasākumi notiek projekta ietvaros, ko īsteno Baltijas valstu, kā arī Bulgārijas jaunieši vecumā no 18 – 25 gadiem. Piedaloties dažādās meistarklasēs, pētot vēstures liecības un salīdzinot kultūras mantojumu, jaunieši izvērtēs dažādu kultūru kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Noslēgumā viņi radīs arī jauniešiem Eiropā veltītu video ceļvedi par to, kā un kāpēc ir svinami senie saulgrieži.
 
Informāciju sagatavoja:
Tautas nams "Ozolaine"
 
Share on Facebook Tweet