Rakstos

Drukāt

Carnikavietei Laimai Klaužai zelts Latvijas čempionātā distanču slēpošanā

.

Sports Laima Klauza10. janvārī Priekuļos, Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, kas vienlaikus bija arī Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, 5 km klasiskā stila distancē sievietēm elites grupā pirmo vietu izcīnīja Carnikavas slēpotāja Laima Klauža.
 
Interesanti, ka tā ir pirmā reize, kad Laima uzvar Latvijas čempionātā un tas noticis sportistes 45 gadu vecumā! Klasiskā stila slēpojumā Laima sasniedza savu labāko rezultātu FIS sacensību vērtējumā – 172,32 FIS punkti.
 
Savukārt 11. janvārī 5 km brīvā stila slēpojumā, Laima izcīnīja bronzas medaļu. Sacensībās startēja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Brazīlijas pārstāves. Pazīstamākā sportiste bija pazīstamā lietuviešu biatloniste Diāna Rasimovičute, bet vislabāk no mūsējām šoreiz nostartēja Patrīcija Eiduka, kura ieņēma trešo vietu.
 
Laimai Klaužai lielisks panākums jau sezonas ieskaņā! Apsveicam!
 
Sacensībās šoreiz nestartēja mūsu olimpietis Juris Ģērmanis, bet atzīstamu sniegumu parādīja Daumants Putnis no Lilastes – 2.vieta V40 grupā brīvajā stilā. „Fans" rīkotajā tautas slēpojumā V30 grupā 3. vietu izcīnīja Andris Rozītis, bet V40 grupā –7.vietu Ģirts Jankovskis no Lilastes.
 
Sniegs ir uzsnidzis arī Carnikavā, un mežā ir jau daudz slēpju sliežu pēdu – gatavojamies Carnikavas Tautas brīvajam slēpojumam un tiekamies 1. februārī Zibeņu trasē!
 
R.Raimo
Share on Facebook Tweet