Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavā godināti veiksmīgākie sportisti

.

Laureats7120. februārī tautas namā "Ozolaine" notika "Carnikavas sporta laureāts 2014", kura laikā ar naudas balvām tika apbalvoti aizvadītā gada 50 veiksmīgākie novada sportisti, kā arī deviņi treneri. Kopējais balvu fonds, ko Carnikavas novada pašvaldība piešķīra par sasniegumiem sportā 2014. gadā, sastāda 12 096 EUR.
 
Visvairāk sportistu, kuri ar labiem panākumiem aizvadītajā gadā startēja Latvijas un Eiropas čempionātos, pārstāv cīņas sporta veidus – džudo un sambo. Kopā 13 cīņas sporta veidu pārstāvji saņēma naudas balvas un pateicības rakstus no Carnikavas novada domes priekšsēdētājas Daigas Jurēvicas. Īpašu paldies domes priekšsēdētāja teica šo sportistu trenerim Leonīdam Kuzņecovam, kurš šogad saņēma balvu par mūža ieguldījumu sportā.
 
Vislielāko prēmiju par uzvaru Pasaules čempionātā vindsērfingā 2014.gadā Azoru salās saņēma carnikavietis Raimonds Zelčs. Tāpat Carnikavas vārdu tālu pasaulē 2014.gadā nesa Baiba Smila, kura Brazīlijā Pasaules veterānu čempionātā veterāniem izcīnīja 1. vietu. Par 2. vietu Pasaules čempionātā BMX Carnikavas pašvaldība pateicās arī septiņgadīgajam Kristeram Apelam. Par debiju Pasaules čempionātā riteņbraukšanā elites klasē balvu saņēma carnikavietis Toms Skujiņš. Tieši Toms bija vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kurš pirmo reizi, mērojoties spēkiem ar pasaules lielākajiem velo vīriem, Pasaules čempionātā tika vistālāk.
 
Pagājušā gada nogalē Carnikavā notika Pasaules kauss kamanu suņu sacensībās, kurās Sabīne Lūkina izcīnīja 3.vietu, bet Ingūna Brūvere – 6. vietu. Šīs sacensības pierādīja, ka carnikavieši ir ne tikai labi sportisti, bet arī, ka esam gatavi šāda līmeņa sacensības veiksmīgi noorganizēt tepat Carnikavā.
 
Tradicionāli naudas balvas par labiem sasniegumiem Latvijas, Baltijas un Eiropas sacensībās saņēma Carnikavas orientieristi, kērlingisti, slēpotāji, vieglatlēti un, protams, petanka spēlētāji – Miglānu ģimene.
 
Jau trešo gadu īpašas balvas pasniedzām populārākajam novada basketbolistam un florbolistam, kuri tiek noteikti iedzīvotāju balsojumā. Šoreiz par aizvadītā gada populārāko basketbolistu Carnikavas novadā tika atzīts Jānis Ābols, par populārāko florbolistu – Gatis Miglāns, par labāko novada sportisti – Laima Klauža un labāko sportistu – Raimonds Zelčs.
 
Šogad īpašu pārsteiguma balvu, kuru izgatavoja Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, piešķīrām sportiskākajai ģimenei Carnikavas novadā – Nazarovu ģimenei. Šajā ģimenē aug četri bērni, un viņi visi ir ne tikai aktīvi sportisti, bet arī ļoti talantīgi mākslinieki. Protams, liels nopelns tajā ir mammai Ilonai Nazarovai, kura nenogurstoši ir klāt bērnu treniņos, jūt līdzi sacensībās un pat palīdz tās organizēt. Prieks par tādām ģimenēm mūsu novadā!
 
Katrs nākamais gads parāda, ka carnikavieši arvien aktīvāk sāk izmantot iespējas, ko piedāvā mūsu novads – pieaug sasniegumi sportā, palielinās sporta grupu dalībnieku skaits ne tikai bērnu un jaunieši grupās, bet arī pieaugušo nodarbībās. Tas dod spēku turpināt iesāktos darbus un strādāt pie jauniem projektiem! Lai mums visiem sportisks 2015.gads!
 
 
 
Carnikavas sporta centrs
Share on Facebook Tweet