Rakstos

Drukāt

Šodien Carnikavā notiek aizraujošo jauniešu velosacensību „Baltais Cerību kauss” posms

.

Baltais Ceribu kauss 800Piekdien, 12. jūnijā, ar sacīkstēm Carnikavā turpināsies Latvijas lielākais jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāls "Baltais Cerību kauss". Aizraujošajos kritērija braucienos pa viena kilometra garo apli sacentīsies zēnu, jauniešu un meiteņu grupu jaunie braucēji no dažādiem Latvijas reģioniem.
 
2015. gada sezonā Latvijas lielākais bērnu un jaunatnes riteņbraukšanas sacensību seriāls „Baltais Cerību kauss" norisinās astoņos posmos dažādos reģionos. Pirmie trīs posmi, kas norisinājās Dobelē, Kuldīgā un Gulbenē, apliecināja jaunatnes šosejas riteņbraucēju pieaugumu. Tāpat arī Gulbenes posms pulcēja kuplu mazo braucēju skaitu bērnu sacensībās.
 
Seriāla ceturtais posms 12. jūnijā turpinās pie Carnikavas stadiona, kur gaidāmas aizraujošās kritērija brauciena sacensības. Kritērijs ir visskatāmākā šosejas riteņbraukšanas disciplīna, jo tā iet pa neliela garuma apli, kura beigās notiek cīņa par starpfiniša punktiem. Carnikavas posmā apļa garums būs 1 kilometrs, ļaujot skatītājiem ik pēc 1 minūtes un 30 sekundēm vērot aizraujošo cīņu par vērtīgajiem punktiem.
 
Sportisti apli veiks maršrutā Nākotnes iela – Jūras iela – Zvejnieku iela – Ziedu iela – Smilšu iela.
 
Sacensību sākums ir pulksten 11.00, kad cīņā par uzvaru posmā un labākām pozīcijām kopvērtējumā cīnīsies jaunieši un jaunietes. Pavisam šīm vecuma grupām jāveic 30 kilometru gara distance. Ar līdera dzelteno krekliņu trešo posmu iesāks „Talsu sporta skolas/ MSĢ" pārstāvis Kristers Ansons, bet komandu vērtējumā līderpozīcijās atrodas Kuldīgas novada sporta skola.
 
Pulksten 12.30 sāksies zēnu un meiteņu grupu sacensības. Šo kategoriju sportistiem jāveic 20 kilometru gara distance. Dzeltenais krekliņš Carnikavā būs kopvērtējuma līdera Paula Rubeņa īpašumā. Komandu vērtējumā līderi ir „RRS/ Purvciems" vienība.
 
Pēc finiša ikviens dalībnieks saņems garšīgo un veselīgo „Baltais" produkciju, ko sarūpējis „Baltais Cerību kausa" galvenais atbalstītājs – akciju sabiedrība "Tukuma piens".
 
2015. gada sezonas „Baltais Cerību kausa" sezonas kalendārs:
13. jūnijs: Carnikava – Kritērija brauciens
12. jūlijs: Talsi – Grupas brauciens
1. augusts: Ragana – Kritērija brauciens
8. augusts: Mārupe – Kritērija brauciens
20. septembris: Smiltene – MTB kross
 
Bērnu sacensības norisināsies piecos no astoņiem posmiem – Gulbenē, Talsos, Raganā, Mārupē un Smiltenē. Šajās aktivitātēs varēs piedalīties ikviens jaunais censonis, sākot no trīs gadu vecuma. Zēnu un jauniešu grupās dalībnieki cīnīsies ne tikai individuālajā, bet arī komandu vērtējumā. Galvenā balva seriālā būs jauns šosejas velosipēds, ko savā īpašumā iegūs individuālā vērtējuma uzvarētāja komanda.
Share on Facebook Tweet