Rakstos

Drukāt

Carnikaviešiem labi rezultāti kamanu suņu sporta čempionātā

.

Kamanu suni 18Brīvdienās Carnikavas novada aktīvās atpūtas trasē "Zibeņi" risinājās Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotais 2015. gada Latvijas bezsniega čempionāts, kas vienlaikus bija arī Baltijas kausa izcīņas pēdējais posms un viens no 2015./16. gada sezonas Pasaules kausa ieskaites posmiem.
 
Sacensībās boja pārstāvētas sešas valstis – Baltijas valstis, Somija, Krievija, Baltkrievija, no kurām sacensībās piedalījās 118 sportisti un vairāk nekā 200 suņu. Divu dienu laikā divkājainie un četrkājainie sportisti distances veica divas reizes, un uzrādītie rezultāti tika summēti, nosakot labākos. Vērtēšana notika deviņās disciplīnās pieaugušajiem, bērniem un veterāniem, turklāt, pēc ierastās prakses, vairumā disciplīnu tika nodalīti rezultāti Ziemeļu šķirņu klasē ("Nordic") un pārējo suņu klasē ("Open").
 
Populārākā disciplīna "Baltijas kausa" posmos ir baikdžorings, kurā komandu veido velobraucējs un suns. Šajā disciplīnā ļoti labus rezultātus sasniedza carnikavieši no "Dog Sport Carnikava" komandas.
 
Kamanu suni 56
 
Ingūna Brūvere ieguva pirmo vietu baikdžoringa "Open" klasē veterānu grupā, Elīna Klindžāne izcīnīja 2. vietu baikdžoringa “Nordic” (Ziemeļu šķirņu) klasē, bet Artūrs Jakobsons – 3. vietu baikdžoringa "Open" klasē. Kanikross disciplīnā (skriešana ar suni) teicamu rezultātu sasniedza carnikaviete Sabīne Lūkina, kura ieguva 3.vietu dāmu konkurencē, bet bija 1. Starp juniorēm. Sarmīte Linde viena suņa skuteru "Open" klasē izcīnīja 3. vietu.
 
Bērnu sacensībās kanikrosā 11–13 gadus veco grupā 1. vietu izcīnīja Daido Dagne Brūvere no "Dog Sport Carnikava", bet 5–7 gadus veco bērnu grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārtiņš Patriks Šmits no "Dog Sport Carnikava".
 
Sacensību dalībnieki atzina, ka sacensības Carnikavā bija noorganizētas ļoti augstā līmenī, uzteica trasi, kas bijusi ļoti interesanta un labi nomarķēta, un lielisko sacensību atmosfēru.
 
Sacensību foto ŠEIT.
Share on Facebook Tweet