Rakstos

Drukāt

Carnikavietis Toms Skujiņš šogad ieguvis Latvijas labākā riteņbraucēja titulu

.

Toms Skujins 1Sestdien, 19. decembrī, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) rīkotajā sezonas noslēguma pasākumā godināja sportistus, trenerus, darbiniekus un atbalstītājus, kuri guvuši panākumus un devuši lielu ieguldījumu riteņbraukšanas attīstībā. Par 2015. gada Latvijas labāko riteņbraucēju tika atzīsts carnikavietis Toms Skujiņš.
 
Toms Skujiņš šo titulu izpelnījās arī pirms diviem gadiem, kad pasākums norisinājās Carnikavā. Uz labākā riteņbraucēja balvu kopā ar Tomu šogad pretendēja vairāki panākumiem bagāti sportisti – BMX braucēji Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Sandra Aleksejeva, "šosejnieki" Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins, MTB pārstāvji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kā arī treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis.
 
Lai arī pasākumā Skujiņš nevarēja ierasties, tomēr viņš bija sagatavojis video uzrunu, bet balvu saņēma Toma māsa (attēlā kopā ar LRF prezidentu Igo Japiņu).
 
Toma Skujina masa 1
 
Kopumā 2015. gads Tomam Skujiņa sportista karjerā bija ļoti veiksmīgs. Šajā sezonā Toms kļuva par Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posma uzvarētāju, kopā ar Andžu Flaksi triumfēja ASV čempionāta komandu braucienā, kā arī guva vairākus citus panākumus. Tieši sestdien arī oficiāli kļuva zināms, ka Toms Skujiņš garantējis pirmo vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Amerikas tūres sezonas noslēguma kopvērtējumā.
 
Nākamajā sezonā Toms Skujiņš debitēs visprestižākajā riteņbraukšanas līmenī – Pasaules tūrē (World Tour) vienības "Cannondale-Garmin" sastāvā. Vēlam Tomam panākumus!
Share on Facebook Tweet