Rakstos

Drukāt

Iespēja Carnikavā slēpot četrās trasēs

.

Zibeni 800Carnikavas novadā slēpot gribētājiem pieejamas dažādu garumu un grūtības pakāpju trases gan klasiskā stila slēpojumam, gan slidsolim. Visas novadā pieejamās trases ir bez maksas un brīvi pieejamas jebkurā diennakts laikā.
 
Patalaban iedzīvotājiem un novada viesiem ziemas periodā tiek piedāvātas četras trases, kuras var arī apvienot vai kādu to posmu izlaist. Divas no trasēm atrodas pašā Carnikavas centrā, bet uz pārējām no centra var aizslēpot. 
 
Stadiona trase1
 
Carnikavas centra slēpotava Carnikavas stadiona teritorijā
Šai 700 m garajai trasei, kas atrodas Carnikavas sporta kompleksa teritorijā, sniegu nodrošina sniega lielgabals. Tas nozīmē, ka arī tad, ja šoziem salu nomainīs siltāki laikapstākļi, šajā trasē vienmēr būs pietiekams sniega slānis slēpošanai. Apgaismotajai trasei ir līdzens reljefs, tā iet pa apli un ir piemērota slēpošanai arī diennakts tumšajā laikā. Trasē iespējams slēpot gan klasiskajā, gan slidsolī. Pie sporta kompleksa ir arī autostāvvieta.
 
Dambis 800
 
Carnikavas dambja loka trase
Šī trase stiepjas 4 km garumā, to var apvienot gan ar Carnikavas centra slēpotavu (slēpojot gar Līču ielu), gan ar piejūras trasi Carnikava –Garciems (nogriežoties pie Vecgaujas tilta). Šī dabīgā sniega trase pa aizsargdambi sākas pie gājēju tilta pār Gaujas upi. Arī šai trasei ir līdzens reljefs, kas ļauj apskatīt gan Latvijā garāko upi Gauju, gan Vecgauju. Trase ir piemērota tiem, kuri nesteidzīgi vēlas apskatīt kā Carnikavas upju ainavas, tā pašu Carnikavu. Iespējams slēpot slidsolī, bagātīgos sniega apstākļos – arī klasiskajā solī.
 
Piejūras trase Carnikava-Garciems
Šī trase ir 15 km gara un iekārtota dabas parkā "Piejūra". Slēpojot pa to, iespējams baudīt visu dabas parka daudzveidību – gan plašo horizontu, slēpojot gar piekrasti, gan dabas daudzveidību un kāpu reljefu piejūras priežu mežā. Visas trases garumā ir izveidotas sliedes klasiskajam slēpojumam. Slēpotājiem jārēķinās, ka trase ir pietiekami gara un tās tuvumā var nebūt nekāda infrastruktūra, tāpēc jāapzinās savi spēki un jāsaģērbjas atbilstoši laika apstākļiem. Ja slēpojot rodas grūtības, novada viesiem labāk doties atpakaļ Carnikavas vai Garciema virzienā pa izveidoto trasi, nevis griezties kādā šķērsceļā un meklēt atpakaļceļu patstāvīgi. Auto novietošanas iespējas - Laivu ielas sākumā Carnikavā.
 
20 1024x680
 
Zibeņu trase
Trase atrodas Nagaiņu mežā, netālu no "Latvenergo" elektrības stacijas. To var viegli atrast, izbraucot no Carnikavas Ādažu virzienā. Šī ir vissportiskākā Carnikavas trase, jo pielāgota pat FIS sacensību organizēšanas standartam. Bet pats mazākais šīs trases loks būs pa spēkam ik katram slēpot gribētājam. Auto novietošanas iespējas – "Zibeņu" ceļa malā.
 
S.Elsts
Share on Facebook Tweet