Rakstos

Drukāt

Fotogalerija: nūjotāji atklāj sezonu Pasaules nūjošanas dienā

.

Nujosana22Pagājušajā nedēļas nogalē, kad visā pasaulē atzīmēja Pasaules nūjošanas dienu, arī Carnikavā notika ikgadējais „Carnikavas piejūras tautas pavasara nūjošanas saiets".
 
Lai arī ikdienā Carnikavā ir redzami daudzi nūjotāji, uz saietu šoreiz bija ieradušies vairāk viesu kā pašmāju aktīvisti. Distancēs, kas veda pa Piejūras dabas takām, devās vairāk nekā 40 nūjošanas entuziasti no Rīgas, Lielvārdes un Gaujienas.
 
Jāteic, ka laika apstākļi nepavisam nelutināja mūsu nūjotājus – bija karsta un tveicīga diena, tādēļ garajā, 15 km distancē devās tikai divi dalībnieki – Vineta Leimane un Aigars Lismanis. Viņus kā šīs distances uzvarētājus ar gavilēm arī sagaidījām finišā.
 
10 km distancē sievietēm 40+ grupā pirmā vieta Gitai Bauskai, otrā vieta – Regīnai Simanovskai, bet trešā – Diānai Vilisterei. Grupā līdz 40 gadiem pirmā vieta Kristiānei Kukai, otrā – Ivetai Kamarītei, trešā – Maritai Vaiķenei. Vīru konkurencē 40+ grupā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šoreiz kāpa Pēteris Aglonietis, otro vietu ieguva Kārlis Levics, bet trešo – Romāns Pakickis.
 
Pēc finiša visi pasākuma dalībnieki saviesīgā atmosfērā, baudot garšīgo vistas zupu, kuru bija pagatavojusi Ilze Tjarve, dalījās iespaidos par trasi, laika apstākļiem un skaisto Carnikavas novadu.
 
Šis nūjošanas saiets bija arī Pasaules nūjošanas dienas pasākums Latvijā, un to organizēja Carnikavas sporta centrs sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju un Carnikavas novada domi.
 
Nākamais, rudens nūjošanas saiets Carnikavā notiks 19.oktobrī. Uz tikšanos!
 
 
Ieva Kozlovska
Share on Facebook Tweet