FOTO: Carnikavas Pavasara nūjošanas festivālā izmēģina Pasaules kausa trasi

.

Pavasara nujosana 2018 166619. maijā Carnikavā jau tradicionāli Pasaules nūjošanas dienas ietvaros norisinājās Carnikavas Pavasara nūjošanas festivāls. Šoreiz tas tika sarīkots sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA), jo vienlaikus bija sagatavošanās Pasaules kausa (PK) posmam nūjošanā, kas norisināsies 14. jūlijā Carnikavas Zvejnieksvētku ietvaros.

Interese par nūjošanu Carnikavas novadā nemazinās, arī šogad saietā piedalījās ap 80 nūjošanas entuziastu – no Carnikavas novada, Ādažiem, Rīgas un attālākām vietām –, kuriem bija lieliska izdevība iepazīt PK posma apvidu. Ierasto pulcēšanās vietu pie Carnikavas Novadpētniecības centra šoreiz nomainīja piejūras mežs pie Mazlandziņas ezera, jo tieši tur jūlijā distancē dosies PK posma dalībnieki. Pēc iesildīšanās aktrises un aktīvas nūjotājas Zanes Vaļickas vadībā dalībnieki devās Piejūras dabas parka trasēs. Atkarībā no vecuma un spējām dalībnieki varēja izvēlēties “Orthomol Junior” bērnu distanci, “BIODERMA” 5 km distanci vai “Dr. Mauriņa vēnu klīnikas” 10 km distanci.

Jau sākumposms trase veda pār augstām kāpām, sagādājot lielāku slodzi nūjotājiem, bet salīdzinoši īsāks šoreiz bija gājiens gar jūru. Pie jūras visi nūjotāji satikās, lai novada zibakcijā "Piejūras sapņi" izveidotu pludmalē zīmi “LV100”. Zibakcijā no putna lidojuma uzņemtie attēli tiks publicēti pēc 10. jūnijā.

Nūjotāju saiets noritēja bez sacensību elementiem, katrs savu distanci pieveica atbilstoši spējām un vēlmēm, un vēlāk visi atkal satikās pie Mazlandziņas ezera, kur baudīja gardu zupu un atspirdzinošu dzērienu. Pēc pusdienām dalībnieku vidū izlozēja festivāla atbalstītāju sarūpētās balvas. Desmit dalībnieku izlozē ieguva iespēju bez maksas piedalīties PK posmā Carnikavā 14. jūlijā. Latvijas Kā informēja LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova, ar laimīgo ložu saņēmējiem par reģistrāciju PK posmam sazināsies.

Tradicionāli Carnikavā divreiz gadā norisinās nūjošanas pasākumi. Tie ir bez maksas, un dalībniekiem nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība. Pasākuma rīkotāji pateicas atbalstītājiem – BIODERMA, “Silvanols”, “Orthomol” pārstāvniecībai Latvijā un Dr. Mauriņa Vēnu klīnikai, Latvijas Tautas sporta asociāciju, kā arī visiem citiem, kas piedalījās pasākuma sarīkošanā.

Informācija par Pasaules Kausa posma nūjošanas sacensībām tiks publicēta jūnijā www.carnikava.lv. Jāpiebilst, ka trase PK nedaudz atšķirsies no 19. maijā izietās trases.

I. Cerbule

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet