Novadu popularizē ar Latvijas simtgadei veltītām pastmarkām

.

Pastmarkas 2 800Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un lai popularizētu Carnikavas novadu Latvijā un ārvalstīs, pēc pašvaldības pasūtījuma “Latvijas Pastā” izdotas jaunas Carnikavas novadam veltītas pastmarkas, kurās attēlotas novada atpazīstamības ainavas un simboli.

 

Pastmarkas izdodas 1000 eksemplāru tirāžā. Tās ir nopērkams Carnikavas novada Tūrisma informācijas centrā Stacijas ielā 5. Informējam, ka pastmarkas cena ir augstāka par nominālvērtību, jo tās iegādātas pēc īpaša pasūtījuma.

Uz trim pastmarkām ar nominālvērtību 0,50 eiro attēlota Gaujas grīvas ainava, skats pār Gauju ar jauno gājēju un velosipēdistu tiltu un Carnikavas Novadpētniecības centrs. Šo pastmarku nominālvērtība atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

Uz pastmarkām ar nominālvērtību 0,78 eiro attēloti Carnikavas nēģi, Carnikavas Novadpētniecības centrs un cita Gaujas grīvas ainava. Pastmarkas ar nominālvērtība 0,78 eiro atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

Savukārt uz pastmarkām ar nominālvērtību 0,85 eiro attēlota Gaujas ieteka jūrā ziemā, M. A. Gēgingeres glezna ar Carnikavas muižu un Gaujas grīva, un ar to var nosūtīt vienkāršu A klases vēstuli ES teritorijā vai vienkāršu B klases vēstuli uz jebkuru pasaules valsti ārpus ES.
Share on Facebook Tweet