Radošās nodarbībās bērniem iespēja satikt bērnu grāmatu autorus un radīt pašiem savus stāstus

.

nometne nakotnes iela apgrieztsŠī gada 9., 11. un 13. jūlijā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu Carnikavas pamatskolā un parkā norisināsies trīs dienu izzinošas radošas nodarbības projekta “Rakstnieks parkā” ietvaros bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Projekta mērķis ir piedāvāt skolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm interesantā veidā iepazīt latviešu bērnu grāmatu autorus un viņu darbus, raisīt kopā būšanas prieku ar lasīšanu.

Katrā dienā pirmā dienas puse tiks veltīta mākslinieciskajai pašizpausmei zīmējot, gleznojot un citādi radoši izpaužoties kopā ar mākslinieci Imu Mauriņu, savukārt pēc siltām pusdienām plānota jaunāko mūsdienu bērnu grāmatu un to autoru iepazīšana un radoša darbošanās kopā ar grāmatu ilustratoriem.

No plkst. 15.00 līdz 18.30 tikšanās ar rakstniekiem un grāmatu lasīšana:
9. jūlijā tikšanās ar Inesi Zanderi ("Diegu burti", "Lupatiņi"),
11. jūlijā saruna ar Luīzi Pastori (sērija "Mākslas detektīvi"),
13. jūlijā viesosies Mārtiņš Zutis (komiksi).
 
Kopā ar autoriem tiks lasīti viņu darbi un pārrunāts, kā rodas dzeja un stāsti, bet pēcpusdienās bērniem būs iespēja pašiem radīt stāstus un ilustrācijas savām nākotnes grāmatām.
Pasākuma daļu ar rakstniekiem vadīs novadniece Sanita Reinsone ("Kus mul patarei!").
Pieteikšanās nodarbībām ar mākslinieci notiek, līdz 7. jūlijam, aizpildot pieteikuma formu mājas lapā www.nakotnes-iela.lv, un samaksājot dalības maksu 10 eiro par dienu (iekļautas siltas pusdienas).
Share on Facebook Tweet