Foto: Carnikavā aizvadīti tradicionālie Zvejnieksvētki

.

IMG 231914. jūlijā Carnikavā ar amatnieku gadatirgu, kantri mūziķu koncertiem, sporta sacensībām un atrakcijām, kā arī radošām darbnīcām atzīmēti ikgadējie Zvejnieksvētki, kas uzskatāmi par latviešu kultūrvēsturiskajiem svētkiem to popularitātes un mēroga dēļ.

Svētku gadatirgū visas dienas garumā varēja iegādāties dažādus amatnieku darinājumus un zivju delikateses, bet Gaujmalā piedalīties plašā sporta spēļu un sacensību programmā. Paralēli sporta aktivitātēm, lieli un mazi varēja pavadīt laiku radošās darbnīcās un izklaidēties atrakcijās.

Zvejnieksvētkos ar tematiskām aktivitātēm Gaujmalā piedalījās arī Carnikavas Novadpētniecības centrs. Aktivitāšu laikā ģimenes, pāri vai draugu grupas tika aicināti izveidot komandu, lai piedalītos “Zvejnieka saimes stafetē". Tās dalībniekiem vajadzēja arī atbildēt uz diezgan grūtiem jautājumiem par luču, zušu un nēģu zvejas noslēpumiem, senajiem vietvārdiem un Zvejnieksvētku vēsturi Latvijā. Carnikavas zvejnieks Arvīds Ozoliņš ne tikai, kā katru gadu, ierādīja tīklu lāpīšanas un jūrnieku mezglu siešanas noslēpumus, bet arī palīdzēja ģimeņu komandām atbildēt uz āķīgajiem jautājumiem. Vairāk nekā 50 komandu (kopā ap 400 dalībnieku), kas pareizi atbildēja uz visiem jautājumiem, piedalījās izlozē, kurā ģimenisku piedzīvojumu balvas dāvināja viesnīca “Port Hotel”.

Vakara muzikālajā programmā bija iespējams baudīt kantri mūziku ārzemju grupu “Highway 40” (Zviedrija) un “Country Hell” (Krievija) izpildījumā, savukārt pēc sporta spēlēm, sacensībām, atrakcijām un koncertiem līdz pat rīta gaismai dejots zaļumballē kopā ar grupu Aivara Gudrā vadībā.

Share on Facebook Tweet