Atrasties uz ledus ir bīstami!

.

Ziema 16012017 71 80Pēdējās nedēļas laikā, saglabājoties vēsākiem laikapstākļiem, novada ezeros izveidojusies ledus kārta. Carnikavas novada pašvaldības policija atgādina, ka tieši ziemas sākumā, kad ledus kārta vēl nav pietiekami bieza, ir īpaši bīstami atrasties uz ledus.

Arī tad, kad ledus ir kļuvis biezs, dažviet ūdenstilpnes neaizsalst vai arī ledus ir trauslāks. Piemēram, vietās, kur ūdenskrātuvēs ietek siltāks ūdens, upju grīvās un sašaurinājumos, kuģošanas ceļos, zem tiltiem un zvejnieku izcirsto āliņģu vietās. Ledus izturību mazina arī iesalušas niedres, krūmi vai citi priekšmeti.

Ja pamanāt, ka uz ledus atrodas bērni vai pusaudži, nepalieciet vienaldzīgi – aiciniet viņus atgriezties krastā, brīdinot par bīstamību. Ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties, kā arī ja kāds ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet glābšanas dienestam pa diennakts tālruni 112. Centieties pēc iespējas precīzāk norādīt negadījuma vietu un tuvākos piebraukšanas ceļus.

Atgādinām, ka slidošanas priekus iespējams baudīt publiskajās slidotavās, arī Carnikavas stadiona ledus laukumā.

Drošs ledus ir tikai tad, ja uz tā neuzkāpj!

Carnikavas novada pašvaldības policija (diennakts mobilais tālrunis: 22006686).

 
Share on Facebook Tweet