Zvejnieksvētkos atklās unikālu vides objektu

.

negi nak aplikacija 3018 800Septiņās vietās Carnikavas novadā uzstādīts jauns un inovatīvs vides objekts “Nēģi nāk”, kura autors ir mākslinieks Gints Gabrāns. Vides objekta atklāšana notiks Zvejnieksvētku ietvaros plkst.13.00 pie Carnikavas Novadpētniecības centra.
 
Vides objekts “Nēģi nāk” ir virtuālās realitātes 3D objekts, kuru var aplūkot caur savām viedierīcēm, izmantojot pasaulē unikālu aplikāciju SAN.
 
Izmantojot digitalizāciju un inovatīvus veidus, aplikācijas mērķis ir novada nemateriālā kultūras mantojuma – zvejniecības – tradīciju popularizēšana un izzināšana, kā arī nēģu zvejnieku un cepēju uzņēmējdarbības veicināšana un jauniešu auditorijas piesaiste.
 
Vides objekts uzstādīts septiņās vietās: Carnikavā – pie gājēju un velosipēdistu tilta Carnikavā, Kuģu ielas galā pie tiltiņa pār Vecgauju, pie Novadpētniecības centra, Garciemā – pie koka takas, Gaujā – Gaujas ietekas labā krasta autostāvvietā (Skautu ielas galā pie jūras), Lilastē –auto stāvlaukumā un aiz restorāna “Porto Resort” terases uz ezera pusi.
 
Jaunais vides objekts realizēts kā projekta Interreg Europe “CHRISTA” papildus aktivitāte sadarbībā ar Vidzemes Tūrisma asociāciju. Aktivitātes izmaksas 19 760 eiro, no kuriem 85% sedz projekts “CHRISTA”, bet Carnikavas pašvaldības līdzfinansējums ir 2 964 eiro.
 
Plašāk par to, kā izmantot aplikāciju, lai aplūkotu vides objektu, lasāms TE.

CHRISTA logo

Share on Facebook Tweet