FOTO: Atklāta jaunā estrāde Putnu parkā Kalngalē

.

Kalngales estrade 24782. decembrī kalngalieši Putnu parkā pulcējās diviem priecīgiem notikumiem – lai Pirmajā Adventē parkā iedegtu eglīti un uz jaunās parka estrādes atklāšanu, kas ir biedrības “Kalngalieši” un pašvaldības dāvana ciema iedzīvotājiem Latvijas valsts simtgadē.

“Kalngaliešu” pārstāvji pateicās visiem, kas pielikuši roku estrādes projektam, un atklāšanas lenti simboliski aicināja pārgriezt Carnikavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāju Elitu Terentjevu, vēlot rīkot uz jaunās estrādes skaistus koncertus un pasākumus.

Skatuves būvniecība uzsākta ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu, īstenojot projektu “Apdzīvoto vietu publiskās infrastruktūras uzlabošana – estrādes būvniecība Putnu parkā, Kalngalē”. Projekta kopējās izmaksas ir 33 668,34 eiro, no kuriem publisko un privāto partnerattiecību “Sernikon” projektā iegūts 24 618 eiro Lauku atbalsta dienesta (LAD) finansējums, 10% izmaksu sedz biedrība “Kalngalieši”, kas veidojuši šim nolūkam biedra naudas uzkrājumu, un 8000 eiro ir Carnikavas novada pašvaldības finansējums.

Kā pastāstīja biedrības “Kalngalieši” vadītāja Gunita Dzene, ideja par savu estrādi aktīvajiem ciema iedzīvotājiem radusies jau pirms vairākiem gadiem, kad Bērnu svētkos orķestra muzikanti spēlējuši turpat parka zālienā. Turpmākajos pasākumos skatuves īrētas, un to izmaksas nebūt neesot mazas. “Sagaidot Latvijas simtgadi, kalngalieši nolēma, kaut ko dāvinās pagātnei, tagadnei un nākotnei, un šī estrāde ir dāvana nākotnei – jauka pulcēšanās vieta savos svētkos,” stāsta G. Dzene, piebilstot, ka jau iepriekš finansējums iegūts arī apskaņošanas aparatūrai, kā arī pasākumu teltij un soliem.

FOTOGALERIJA

Estrades projekta logo 800

Share on Facebook Tweet