Kalngales pludmalē 20.jūnijā 13.00 “Stiprās sievas” ar spēka un tautasdziesmām atklās “1836” robežstabiņu

.

1836Sestdien, 20. jūnijā, pulksten 13.00 Kalngales pludmalē (netālu no centrālās ejas uz pludmali) brīvās gribas ansamblis "Stiprās sievas" atklās “1836” robežstabiņu 1836 km garajā ceļa, kas vijas apkārt Latvijai – informē dziedātāju vadītāja Igeta Ozoliņa.

Šajā notikumā "Stiprās sievas" dziedās spēka un tautasdziesmas. Pasākumā, ievērojot drošu distanci, aicināti piedalīties arī kalngalieši un citi novadnieki, lai saulgriežu laikā izbaudītu vareno dziesmu skanējumu un līdz ar stabiņa ierakšanu simboliski nostiprinātu Kalngali kā īpašu vietu pie Latvijas robežas.

Pasākumu atbalsta Carnikavas novada dome, rūpējoties par stabiņa nogādāšanu un ierakšanu.

"1836 ceļu", kas simbolizē ceļu uz brīvību, trīs gadu garumā veidojuši gājēji – brīvprātīgie, kas devās ekspedīcijās pa Latvijas pierobežu, meklējot, atklājot, ieraugot katras vietas unikalitāti tās dabā, vēsturē un cilvēkos, lai galu galā to visu apvienotu vienā, nedalāmā “Ceļā”, ļaujot lepoties par savu “Tautu, Zemi, Valsti”.

Turpinot ceļa labiekārtošana, fonds "1836" šogad sāka sadarbību ar Lielo talku, un kopš pavasara ceļā apkārt Latvijai ierakti stabi vairāk nekā 20 vietās pierobežā – vietās, ko iekopt, iezīmēt ceļu dabā, aicinot doties kājām apkārt Latvijai, iepazīstot un apliecinot savu piederību šai skaistajai Zemei.

Brīvās gribas ansamblis "Stiprās sievas" kopš akcijas pirmsākumiem ir kļuvis par tās muzikālo dalībnieku. 2020. gada 16. maijā dziedātājas ierakušas stabiņu Nīcas novada Bernātos.

Par projektu “1836” vairāk informācijas ŠEIT
Share on Facebook Tweet